Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ediția a IV-a

Premiile concursului „Iată vin colindători!” au fost înmânate la sediul redacției Monitorul de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ineditul concurs online de colinde inițiat de Monitorul de Suceava în urmă cu patru ani, care a devenit foarte popular nu doar în județul Suceava sau în regiunea Moldovei, ci în țară și peste hotare, oriunde sunt români dornici să se bucure de frumoasele noastre tradiții de iarnă, a ajuns la final, după anunțarea câștigătorilor fiind făcută și premierea efectivă a acestora.

Acordarea premiilor a avut loc la sediul redacției Monitorul de Suceava, fiind făcută personal de către redactorul-șef, Tiberiu Avram.

Primul premiu a fost ridicat chiar de către câștigătorul concursului, Alin Gaidur, cel care a obținut niște rezultate fabuloase cu videoclipul dedicat jocului caprelor – o tradiție foarte apreciată în zonă și nu numai.

„Extraordinar de multă lume m-a felicitat și a apreciat videoclipul cu jocul caprei, nu mă gândeam că va face așa multe vizualizări, aprecieri și distribuiri... Cea mai mare satisfacție a unui artist este când munca sa este apreciată, mai ales că în spate sunt foarte multă muncă, oameni angrenați, costumații și cheltuială. Videoclipurile cu obiceiurile de iarnă le fac pentru a păstra tradițiile din zona din care vin, pentru a duce mai departe obiceiurile din străbuni”, a spus Alin Gaidur, care este interpret de muzică populară și de petrecere, cu propria sa formație.

Pentru realizarea videoclipului cu jocul caprelor a dus întreaga echipă de producție, muzicanți și dansatori, la munte, în zona Mălini, unde a găsit zăpadă, pentru a face o filmare autentică, cu peisaj frumos, de iarnă. „Jocul caprei” a fost realizat în colaborare cu Ansamblul „Balada Nouă” din Botoșani, orchestrația fiind făcută de Chifan Leancă, versurile de interpreta Ștefania Puiu, iar videograf fiind George Checheriță.

Eforturi deosebite au fost făcute și la realizarea celui de-al doilea videoclip cu tradiții de iarnă, „Jocul căluților”, care a fost postat și pe pagina de Facebook a Monitorului de Suceava, în afara concursului, de Anul Nou, întreaga echipă mergând la Vatra Moldoviței pentru filmări.

„Acum pregătesc melodia și videoclipul Jocul Urșilor, la care facem filmarea în iarna aceasta, acum că este zăpadă, plus un colaj de nuntă, prin februarie-martie”, a adăugat Alin Gaidur, care a primit un trainic rucsac care să-i fie de folos în numeroasele deplasări și un voucher de cumpărături la Marelbo.

Frumoase rucsacuri, la pachet cu rechizite utile pentru anii de școală, au primit cele trei ocupante ale locului II (Alessia Maria Serediuc - 12 ani, Adâncata) și III (Sofia Gabriela Maftei - 11 ani, Hârtop, respectiv Daria Coroamă - 5 ani, Rădăuți).

De altfel, ultimul premiu a fost ridicat personal de către micuța și simpatica Daria Coroamă, care, emoționată și bucuroasă, ne-a mărturisit că și anul trecut a participat la concursul de colinde și a fost foarte aproape de a se situa pe podium. Prima sa reacție la vederea premiului a fost – „Ce frumos... îl iau mâine la grădi!”

Mulțumim tuturor de participare și vă așteptăm să ne fiți alături în continuare!

 

Colectivul Monitorul de Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiile concursului „Iată vin colindători!” au fost înmânate la sediul redacției Monitorul de Suceava.
 Vizualizări articol: 2092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiile concursului „Iată vin colindători!” au fost înmânate la sediul redacției Monitorul de Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei