Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Eminescu în limba franceză”, activitate organizată miercuri de Alianța Franceză din Suceava

Vineri, 12 Ianuarie 2024 (09:18:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul „După-amiezilor francofone”, Alianța Franceză din Suceava organizează miercuri, 17 ianuarie 2024, la ora 18.00, activitatea „Eminescu en français”/Eminescu în limba franceză, în colaborare cu Biblioteca universitară USV, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”. Activitatea destinată promovării poeziei şi limbii franceze va avea loc la sediul Alianţei Franceze din Suceava, din Strada „Ştefan cel Mare”, nr. 50 (vizavi de Muzeul de Istorie) şi se adresează publicului larg.

Programul acestei acțiuni dedicate zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu va cuprinde o expoziţie de carte în limba franceză: „Le poète Mihai Eminescu traduit en français”, prezentată de bibliotecarul Despina Rotaru (Biblioteca USV), prezentarea „Petite histoire de la traduction de l’oeuvre de Mihai Eminescu en français”, realizată de lector univ. dr. Gina Puică de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (USV), un recital de poezie susţinut de elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, coordonaţi de profesoara Cristina Hetriuc, precum şi un moment muzical propus de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, coordonaţi de profesoara Petronela Munteanu.

Organizatorii au transmis că activitatea îşi propune să prezinte atât traduceri în limba franceză ale unor poeme foarte cunoscute („Ce te legeni...”, „La steaua”, „Floare albastră”, „Sara pe deal...”), cât şi traducători şi traduceri cu care publicul român este mai puţin familiarizat, oferind participanţilor aspecte inedite referitoare la opera lui Mihai Eminescu tradusă în limba franceză.  Momentele muzicale vor alterna cu momentele poetice, pentru a crea o atmosferă de adevărată sărbătoare literară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Eminescu în limba franceză”, activitate organizată miercuri de Alianța Franceză din Suceava.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Eminescu în limba franceză”, activitate organizată miercuri de Alianța Franceză din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei