Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 8 (8537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar prejudiciu imens

Bogdan Pascari, trimis în judecată pentru 8 fapte de înșelăciune cu apartamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis în instanță, în primele zile din 2024, un dosar de înșelăciune cu prejudiciu foarte mare. Este vorba de dosarul în care sunt opt părți vătămate, oameni care au achitat sume mari pentru apartamente dintr-un bloc nou construit în cartierul Zamca al municipiului Suceava, bloc ridicat de SC ALPHA HOUSE CONSTRUCT SRL. Deși există contracte încheiate la cabinete notariale, părțile vătămate nu au mai primit ”cheia” apartamentelor. Unii mai aveau de achitat o singură rată, dar reclamă că au fost duși cu vorba ani de zile.

Cel care a reprezentat societatea și a semnat contractele este Bogdan Vasile Pascari, trimis în judecată acum pentru înșelăciune.

”Pascari este acuzat că, în perioada august 2018 - iunie 2022, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de acestea, anume că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat”, rezultă din anchetă.
Prejudiciul este de aproximativ 50.000 de euro per fiecare persoană, respectiv în jur de 400.000 de euro, prejudiciu total.

Se poate remarca așadar că este vorba de sume foarte mari date în avans pentru respectivele apartamente. 

Alte persoane în afara acestor opt au ales să deschidă acțiuni în instanță pe cale civilă, prin care speră să își recupereze banii dați pentru apartamente, plus dobânzi și penalități. Unii au deja hotărâri favorabile, însă deciziile nu sunt încă definitive și irevocabile.

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții au explodat. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente.

Contractele semnate și asumate de părți nu prevedeau însă astfel de ”situații” excepționale, să le spunem.

Acesta a restituit în unele cazuri banii celor care au renunțat la ideea de a mai intra în posesia apartamentului râvnit.

Polițiștii specializați de la Investigarea Fraudelor au stabilit pe parcursul cercetărilor că în acest caz este vorba de înșelăciune în toată regula.

Procesul de înșelăciune cu 8 părți vătămate a fost înregistrat deja pe rolul Judecătoriei Suceava, calitate de inculpați având Bogdan Vasile Pascari, respectiv societatea Alpha House.

Procesul se află în faza de cameră preliminară, iar inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă și irevocabilă.

 

  • Pascari, ”abonat” la anchete penale privind înșelăciuni și alte afaceri ilegale

 

Același Bogdan Vasile Pascari a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut pentru că a înșelat un italian cu suma de 85.000 de euro, vânzându-i un autoturism marca Ferrari California care, a rezultat din anchetă, fusese deja înstrăinat altui client.

Suceveanul Pascari a scăpat de acest dosar după ce a restituit prejudiciul.

Și mai recent, la mijlocul lui decembrie 2023, investitorul imobiliar Bogdan Vasile Pascari a fost vizat de percheziții într-un alt dosar.

Este vorba de blocul pe care dezvoltatorul imobiliar l-a ridicat în Zamca și ar fi obținut avize, autorizații și alte documente care nu ar respecta legislația.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în colaborare cu Biroul Rutier Suceava. Din informațiile pe care le avem, 14 persoane au deja calitatea de suspect, inclusiv angajați din Primăria Suceava, Serviciul Urbanism, dar și de la Inspectoratul de Stat în Construcții Suceava, dar și alte persoane care au fost membre în comisiile de recepție a blocului. Totul ar fi plecat de la mai multe plângeri penale depuse împotriva lui Bogdan Pascari, pe motiv că acesta nu a respectat prevederile din contractele prin care a vândut apartamente din blocul respectiv, inclusiv cu locuri de parcare, care ulterior s-au volatilizat.

Proprietari de apartamente care aveau ”garantate” locuri de parcare s-au trezit că în curând nu vor mai avea unde să își parcheze mașinile, terenul respectiv având alt proprietar, care nu mai dorește să fie partener de afaceri cu Pascari, după ce acesta nu și-ar mai fi onorat obligațiile financiare.

Dosarul privind înșelăciunile cu apartamente este primul trimis în instanță de procurori cu privire la Bogdan Vasile Pascari, asaltat însă de plângeri din numeroase direcții. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Pascari, trimis în judecată pentru 8 fapte de înșelăciune cu apartamente.
 Vizualizări articol: 3324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Pascari, trimis în judecată pentru 8 fapte de înșelăciune cu apartamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei