Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 299 (8523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medalii de aur și argint pentru reprezentanții USV, la un prestigios salon de inventică din Dubai

Miercuri, 20 Decembrie 2023 (12:49:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Participarea unor echipe de inventică din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava la Development Invention Show – DIS 2023, care s-a desfășurat în Dubai, Emiratele Arabe Unite, a adăugat medalii valoroase în palmaresul acestora și al universității sucevene. Astfel, două medalii de aur, una de argint și un premiu special au răsplătit lucrările expuse în cadrul evenimentului susţinut de World Inventors and Intellectual Property Associations (WIIPA) şi de autorităţile locale, în perioada 7-8 decembrie.

Salonul a promovat spiritul inovativ al celor peste 200 de participanţi și a prezentat publicului larg peste 250 de invenții din diferite domenii. DIS promovează excelența în inovare şi aduce recunoaștere celor mai bune invenții din peste 32 de ţări. La această ediţie au fost prezenţi inventatori, producători și antreprenori, care şi-au prezentat cele mai recente produse și inovații, evenimentul reprezentând o punte de legătură între oamenii de afaceri și inventatori, oferindu-le posibilitatea de a își dezvolta și materializa proiectul și de a își promova și comercializa produsul. România a fost reprezentată de universități precum Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și institute de cercetare.

În urma jurizării, pentru lucrările expuse de echipajele de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost obținute două medalii de aur, o medalie de argint şi un premiu special. Medalia de aur pentru invenția SOLAR HEATING SYSTEM TO MAINTAIN BATTERIES CHARGED a fost primită de echipa formată din

Laurențiu-Dan Milici, Ciprian Bejenar, Ilie Nițan, Mihai Dimian, Mahmoud Abu-Bandora, Irina Alisavetei, Visarion-Cătălin Ifrim, Constantin Ungureanu. O altă medalie de aur a fost primită pentru invenția INTELLIGENT SYSTEM FOR GRIP ENHANCEMENT, realizată de Laurențiu-Dan Milici, Ciprian Bejenar, Ilie Nițan, Oana-Vasilica Grosu, Dragoș-Ionuț Vicoveanu, Laura-Cătălina Dospinescu, Mariana-Rodica Milici, Artiom Moldovan.

Medalia de argint pentru invenția SOCKET SAFETY SYSTEM a fost revendicată de Ilie Nițan, Cezar-Dumitru Popa, Laurențiu-Dan Milici, Mihaela Pavăl, Ciprian Bejenar, Ovidiu-Magdin Țanța, Mihai Cenușă și Oana-Vasilica Grosu.

Premiul special pentru invenția SOLAR HEATING SYSTEM TO MAINTAIN BATTERIES CHARGED a fost primit de către Laurențiu-Dan Milici, Ciprian Bejenar, Ilie Nițan, Mihai Dimian, Mahmoud Abu-Bandora, Irina Alisavetei, Visarion-Cătălin Ifrim și Constantin Ungureanu.

În cadrul ceremoniei de premiere, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit Premiul special şi placheta ”In grateful appreciation and distinguished recognition of your excellent inventions”.

În același timp, Premiul special şi placheta Honorary Award for Outstanding Contribution to Research au fost acordate şef lucrări dr. ing. Constantin Ungureanu (FIESC), implicat în procesul de jurizare a invenţiilor la această ediţie a evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii de aur și argint pentru reprezentanții USV, la un prestigios salon de inventică din Dubai.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medalii de aur și argint pentru reprezentanții USV, la un prestigios salon de inventică din Dubai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei