Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 299 (8523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colinde, scenete și acțiuni caritabile organizate de elevi ai Școlii Gimnaziale Salcea, în „Săptămâna altfel”

Miercuri, 20 Decembrie 2023 (13:14:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Redacția Monitorului de Suceava a fost colindată miercuri, 20 decembrie 2023, de elevii clasei I A de la Şcoala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, conduşi de prof. Mihaela Beresca. Activitatea se înscrie în programul „Școala altfel”, săptămână în care cei mici au colindat „din casă-n casă”, în localitatea Salcea, pentru a aduna fonduri ce vor ajunge la Căminul de bătrâni de la Bogdănești.

Cei mici au interpretat în fața echipei Monitorului de Suceava colindele „Deschideți ușa”, „Am pornit cu veste bună”, „Busuioc bătut pe masă” și „Colindiță”.

Cei 16 copii, îmbrăcați în costume populare, au interpretat cu sensibilitate colindele, oferind bucurie celor care i-au primit. Micuții au înţeles ce înseamnă bucuria de a dărui, chiar și un cântec. Ei vor ajunge în zilele următoare și la bătrânii de la Bogdănești, pentru a-i colinda și pentru a le oferi daruri. Potrivit prof. coordonator Mihaela Beresca, joi, 21 decembrie 2023, la ora 10:00, copiii vor avea serbarea de Moș Crăciun. „În program, sunt pregătite și două scenete: <Legenda bradului credincios> și <După deal>, dar și multe colinde. Vom face și un bilanț, să vedem câți bani s-au adunat în cadrul campaniei <Dăruind, vei dobândi>. Noi preconizăm că sunt peste 2.500 de lei, care vor ajunge la bătrânii de la Bogdănești”, a completat prof. Mihaela Beresca, care și-a propus să le insufle elevilor săi dragostea pentru tradițiile adevărate, pentru istorie, dar și să le trezească sentimentul de compasiune, de iubire și respect pentru persoanele vârstnice, mai ales pentru ”bunicii” din căminele de bătrâni.

Nu este prima dacă când elevii coordonați de prof. Mihaela Beresca ajung la centre sociale „unde împart daruri, emoție din suflet de copil”. Și în anii trecuți au adunat bani și au susținut cazuri sociale, persoane bolnave care aveau nevoie de ajutor material, dar și oameni singuri, nevoiași, bătrâni. Este o lecție de umanitate pe care profesoara Beresca o predă, de 28 de ani, copiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colinde, scenete și acțiuni caritabile organizate de elevi ai Școlii Gimnaziale Salcea, în „Săptămâna altfel”.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colinde, scenete și acțiuni caritabile organizate de elevi ai Școlii Gimnaziale Salcea, în „Săptămâna altfel”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei