Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 298 (8522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Asta am înțeles eu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am citit ieri cu mare interes cele scrise de colegul meu despre Campionatul Mondial de Handbal feminin, un eveniment așteptat de fiecare dată cu interes major de iubitorii sportului în general (iar de cei ai handbalului, ce să mai zic...), fiindcă la fiecare nouă ediție a unui turneu major (pe lângă Campionatul Mondial figurând și cel European, și Jocurile Olimpice), de fapt înaintea începerii acestora, ne autosugestionăm (și ne montăm psihic pe direcția asta) că vom rupe gura târgului planetar și vom aduce acasă medaliile cele mai strălucitoare, iar în caz de mare ghinion vom urca măcar pe unul din celelalte locuri de pe podium... Acum vine povestea cu socotealade acasă, care nu bate niciodată cu aia din târg. Parcă în 2015 am câștigat totuși o medalie de bronz, ceea ce mai alinădurerea. Ce a urmat însă a fost un cataclism, perpetuat aproape la xerox la toate cele 4 ediții următoare: locurile 10 - 13 au fost ale noastre, ceea ce ne obligă să recunoaștem că până la podium calea a fost (și după cum se vede, încă este) a naibii de lungă. Mai mult, până și obiectivul minimal, clasarea pe locul 9, care ne-ar fi dus la Jocurile Olimpice, a fost ratat cu dezinvoltură, ceea ce nu lasăloc de gingășie, tandrețe ori mângâieri pe creștet, ci trebuie să aducă demisii și scuze publice. Da, Cristina Neagu a luptat 17 ani pentru România, cu toate puterile ei, numai că în acest timp nu s-a produs niciun rezultat excepțional. Nici măcar un trofeu major pentru România, pentru care mereu a jucat cea mai bună jucătoare din lume, Neagu. Sigur că ea nu poate fi acuzată de dezinteres, Doamne ferește! Numai că, așa cum s-a văzut și acum, echipa a jucat mai bine fără ea. Asta, desigur, fiindcă atât timp cât e ea în teren, toate celelalte jucătoare se simt obligate să o joace, și iar, și iar, și iar... Peste toate, ceea ce joacă România nu are legătură cu handbalul superputerilor (Franța, Danemarca, Norvegia), iar aici nu mai e vina Cristinei ori a celorlalte fete, ci e problemă de antrenori și de sistem. Și în handbal e nevoie de o revoluție. Vorba-i: de unde începe?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asta am înțeles eu.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asta am înțeles eu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei