Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 299 (8523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiile „Mihai Eminescu”, „Petru Rareș” Suceava și Tehnic Rădăuți sunt cele mai atractive pentru elevii de clasa a VIII-a

Miercuri, 20 Decembrie 2023 (12:20:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiile naționale „Mihai Eminescu” și ”Petru Rareș” Suceava, alături de Colegiul Tehnic Rădăuți, sunt cele mai căutate licee din județ, potrivit unui studiu realizat în această toamnă de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), pe un eșantion de aproape 5.400 de elevi de clasa a VIII-a.

Pentru continuarea studiilor, 411 dintre aceștia au nominalizat Colegiul Tehnic Rădăuți, iar alți 381 au numit fostul Liceu Pedagogic ca fiind unitatea unde vor să fie admiși pentru studiile liceale.

În topul preferințelor viitorilor boboci de liceu urmează Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, care a obținut 365 din sufragii, și colegiile ”Mihai Băcescu” Fălticeni – 328 de opțiuni și „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți – 326 de opțiuni.

„Opțiunile elevilor chestionați care au ales învățământul de masă sunt: filiera teoretică – 2.844 de elevi; profil vocațional - 658 de elevi (din care: profil artistic - 188, profil teologic - 14, profil militar - 143, profil pedagogic - 108, profil sportiv - 205); învățământ profesional și tehnic - 1.826 elevi.  

De asemenea, o analiză comparativă a opțiunilor de anul acesta cu cele exprimate în anul școlar precedent relevă faptul că procentul elevilor care aleg învățământul profesional și tehnic a înregistrat o creștere semnificativă (34,09% față de 12,9 % în 2022 și 19,61% în 2021)”, a transmis CJRAE Suceava.

 

·        Colegiile din topul preferințelor

 

De la Colegiul Tehnic Rădăuți, specializările Mecanic auto și Științe sociale au avut cel mai mare succes în sondajul realizat în rândul elevilor de clasa a VIII-a.

La Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Mate – info și Științe sociale au adunat cele mai multe voturi, iar la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava conduc specializările Educatoare și Științe sociale, engleză.

Tot Științele sociale sunt în topul elevilor și în cazul Colegiului „Mihai Băcescu” Fălticeni, iar la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” conduc Științe ale naturii, Mate – Info și Științe sociale.

256 de elevi au menționat că vor să se îndrepte către Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, dintre aceștia 105 optând pentru Științe sociale.

Urmează Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni cu 245 de opțiuni (cele mai multe pentru mate - info), Liceul cu Program Sportiv Suceava – 225 de voturi și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” - 204 voturi, cei mai mulți optând pentru mate - info.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiile „Mihai Eminescu”, „Petru Rareș” Suceava și Tehnic Rădăuți sunt cele mai atractive pentru elevii de clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiile „Mihai Eminescu”, „Petru Rareș” Suceava și Tehnic Rădăuți sunt cele mai atractive pentru elevii de clasa a VIII-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei