Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 261 (8485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Universitatea din Suceava a lansat proiectul DUAL USV, în valoare de 25 de milioane de euro, în prezența partenerilor

Luni, 6 Noiembrie 2023 (14:50:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Moment important pentru învățământul sucevean, luni, 6 noiembrie, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, unde în prezența partenerilor și a conducerii instituției a fost lansat cel mai mare proiect din istoria USV, de 25 de milioane de euro.

„Performanță în formarea profesională prin parteneriatul cu mediul economic pentru dezvoltarea rutei complete de învățământ dual la USV - DUAL USV” este numele proiectului, inițiatorii și colaboratorii sperând ca acesta să contribuie la dezvoltarea întregii regiuni de nord-est a țării.

Prof. univ. dr. ing. Cornel Turcu, manager de proiect, a prezentat partenerilor prezenți – directori de liceu, agenți economici sau reprezentanți ai primăriilor – principalele coordonate și obiective ale programului, care se va desfășura până în iunie 2026: înființarea unui campus integrat pentru învățământ dual, la Moara; construirea și dotarea a două clădiri cu laboratoare și ateliere pentru formarea profesională a elevilor și studenților înscriși în învățământul dual în licee din județele Suceava, Botoșani și Neamț; organizarea de stagii de practică pentru elevi și studenți; organizarea competițiilor profesionale; servicii de consiliere și orientare profesională pentru elevi și studenți; promovarea rutei complete de învățământ dual; organizarea de programe de studii relevante, inovatoare, care să conducă la formarea de competențe solicitate pe piața muncii.

Peste 40 de parteneri în proiect

 

Sunt 43 de parteneri în total (pentru moment), care vor colabora pentru creșterea performanței în formarea profesională, pentru dezvoltarea rutei complete de învățământ dual în cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava.

Prof. univ. dr. ing. Cornel Turcu a mai menționat că 200 de elevi vor beneficia de proiect, la care se adaugă 150 de studenți înmatriculați la programe de studiu dezvoltate în parteneriat cu operatorii economici.

Pentru acestea vor fi dezvoltate stagii de practică, programe speciale, competiții, îndrumare, dar și burse consistente (3.760 burse lunare pentru studenți, în valoare de 1.400 lei/lună, respectiv 6.300 burse lunare pentru elevi, în valoare de 600-1.200 lei/lună).

„În procesul de scriere a acestui proiect a trebuit să consultăm foarte multe elemente bibliografice, dar și să învățăm din experiența altor țări care sunt mult mai avansate decât România în ceea ce privește învățământul dual. Am văzut că cel mai bine din acest punct de vedere stă Germania, acolo sunt organizate extrem de multe programe de tip dual, dar avem și vecini care s-au implicat foarte mult în dezvoltarea acestui tip de învățământ, cum e Ungaria. Noi ne propunem să creștem gradul de vizibilitate al sistemului de învățământ dual, să putem să atragem tinerii către acest tip de învățământ, conștienți fiind de faptul că este un lucru benefic atât pentru ei, cât și pentru operatorii economici cu care lucrăm în proiect”, a mai punctat Turcu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava a lansat proiectul DUAL USV, în valoare de 25 de milioane de euro, în prezența partenerilor.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava a lansat proiectul DUAL USV, în valoare de 25 de milioane de euro, în prezența partenerilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei