Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 261 (8485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Conferințele conservatoare”

Caravană de conferințe pe „teme pe care societatea românească le simte acut”, inițiată de liderii AUR la Suceava, în șapte mari centre universitare din țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava a devenit punctul de plecare, dar și de referință, al unei serii de conferințe-dezbateri pe teme care vizează temerile actuale, ale omului modern, atât în fața elementelor de noutate cât și a schimbărilor din societate și a diferențelor dintre generații, inițiate de către reprezentanți de seamă ai AUR, în calitate de oameni de cultură și formatori de opinie.

Evenimentul, considerat „de suflet”, - o caravană culturală a Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, a avut startul sâmbătă seara, la Suceava, cu o rugăciune, în prezența a aproximativ patru sute de persoane, într-o sală mare, devenită neîncăpătoare.

La eveniment au fost prezenți numeroși reprezentanți AUR la nivel local, precum deputatul Dorel Acatrinei, liderul de partid pe Suceava, deputatul Florin Pușcașu, senatorul Mircea Dăneasa, membri noi sau „în devenire”, dar și persoane curioase în privința temei abordate.

„Caravana își propune să ajungă în șapte mari centre universitare și să organizeze conferințe, pornind de la teme pe care societatea românească le simte acut și pentru care se pare că este nevoie să ne precizăm poziția, să fie cunoscută și să se ia aminte.

Familia, valorile acesteia și situația familiei în România, este prima temă pusă în discuție.

Se va merge și spre alte teme, ajungând până la Inteligența Artificială și felul în care aceasta ne afectează viața de zi cu zi.

”Ne dorim un dialog deschis, cu prezentarea punctelor de vedere de ambele părți, dialog cultural, care să aducă plus valoare, să știm mai bine cum stăm și cum să ne apărăm valorile perene ale neamului nostru”, a spus vicepreședintele AUR Suceava, Aura Bejinari, în deschiderea evenimentului.

Caravana „Conferințele conservatoare”, inițiată de Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, al cărui președinte este Claudiu Târziu, senator și președintele Consiliului Național de Conducere AUR, vizează șapte mari centre universitare din țară, în intervalul octombrie 2023 – mai 2024: Suceava, Craiova, Timișoara, Constanța, Iași, Cluj Napoca și Pitești.

Alături de el, la prima conferință, de la Suceava, intitulată „Familia – ultima redută în fața ofensivei distrugătoare a neo-marxismului”, s-au aflat Radu Baltasiu – director al Centrului european de studii în probleme etnice al Academiei Române și Sorin Lavric – președinte al Senatului AUR, senator al României.

„Familia este ținta unui atac. Neo-marxismul, curent politic ideologic, vrea anularea lumii vechi, a lumii normale, bazată pe valori perene, cunoscute de noi”, a precizat vicepreședintele AUR Suceava, Aura Bejinari, care a explicat de ce “caravana culturală” începe din acest colț de țară -

„pentru că sucevenii sunt oameni mândri de credința lor și pentru că doar la Suceava referendumul pentru familie a fost validat prin vot, trecând de pragul de 30%. Doar Suceava a știut să spună <Da> pentru familie la momentul respectiv”.

Ideea a fost continuată din acel punct de Claudiu Târziu, care a spus că „familia este celula dătătoare de viață și motorul oricărei societăți. Dacă ea este amenințată cu dispariția, întreaga societate este amenințată să dispară.

De aceea, ciclul nostru de conferințe a început cu această temă, cea mai importantă dintre toate, dar toate care urmează vor suscita interesul marelui public, pentru că sunt lucruri care preocupă marea masă a românilor.

Suceava este un punct incandescent pe harta sufletească a țării, aici se dau marile bătălii spirituale și marile jertfe pentru credința noastră. Dar tot aici este punctul cel mai expus d.p.d.v. ideologic, pentru că foarte mulți suceveni au plecat peste granițe, și-au schimbat mentalitatea și au renunțat la bună parte din ce era tradițional pentru ei. Lucrul acesta este extrem de primejdios, se întinde ca o boală de piele, și nu doar aici...pentru că 6-8 milioane de români muncesc și trăiesc peste granițe și au mentalitatea schimbată, în rău, fiind desprinși de tradiții. Ei trăiesc după valori care le-au fost dictate ideologic”.

Neo-marxismul și „Acea Europă în care credem”

Claudiu Târziu a continuat cu o prezentare a cărții „Acea Europă în care credem”, coordonată de el, care cuprinde discursuri care au fost susținute într-o conferință internațională organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, anul trecut - în noiembrie.

„Cartea este foarte importantă pentru că ne arată că nu suntem singuri pe lume, că temerile noastre au corespondent și pe alte meridiane, că ideile noastre sunt împărtășite și de alte națiuni...”, a spus Claudiu Târziu, avându-i alături pe doi dintre semnatarii unora dintre principalele texte publicate.

La solicitarea jurnaliștilor,  la conferința de presă de dinaintea evenimentului, Radu Baltasiu, care abordează subiectul și în carte, a oferit o scurtă definiție a „neo-marxismului distrugător”:

„Neo-marxismul – mișcare ideologică, politică, care a pus stăpânire pe cele mai bogate dintre elitele occidentale, stăpânește principalele universități occidentale de vreo 60 de ani și care, de vreo 20 de ani, face <agenda> mai tuturor guvernelor din lumea civilizată.

Neo-marxismul, în esență, neagă că omul are chip divin în el, se consideră că este o ființă ineptă, care trebuie reconstruită. El derivă nu doar din doctrina lui Marx, a luptei universale a proletariatului împotriva capitalismului (care este sinucigaș din acest punct de vedere), ci și-a însușit și doctrina maltusiană de secol XIX, în sensul că odată cu înmulțirea populației planeta are de suferit, încât guvernele trebuie să adopte măsuri de limitare a creșterii populației.

Neo-marxismul promovează politici de așa-zisă gestiune a unor pandemii, pe care tot anumite guverne le-au lansat în lume, are efecte și în privința educației – legile Deca de la noi sunt ultima expresie a neo-marxismului în România și au ca obiectiv producerea de forță de muncă pentru piețele externe”.

Conferința, care a durat mai bine de două ore, a adunat mult mai mulți oameni decât la un spectacol de teatru sau un film în premieră, dovedind o extraordinară „sete” de cultură marca AUR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravană de conferințe pe „teme pe care societatea românească le simte acut”, inițiată de liderii AUR la Suceava, în șapte mari centre universitare din țară.
 Vizualizări articol: 1529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Caravană de conferințe pe „teme pe care societatea românească le simte acut”, inițiată de liderii AUR la Suceava, în șapte mari centre universitare din țară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei