Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 131 (8355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Vis de copil în casa bunicilor”, vernisaj, joi, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc

Miercuri, 7 Iunie 2023 (14:50:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Etnografic Hanul Domnesc va avea loc joi, 8 iunie 2023, la ora 12, vernisajul expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”.  

Concursul a ajuns la cea de a XXVII-a ediţie. Anul acesta au participat elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani. Tema a fost „Cămașa cu altiță din Bucovina”, temă care a fost pe placul elevilor și profesorilor îndrumători. Acest proiect educaţional, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, are ca scop promovarea și valorificarea patrimoniului etnografic, dar și stimularea imaginației și aprecierea valorilor tradiționale de către tânăra generație.

S-au înscris în concurs elevi de la şcoli din județul Suceava, pe categorii de vârstă: 7-11 ani, respectiv 12-16 ani, cu desene care au respectat tema: „Cămașa cu altiță din Bucovina”. Vor fi premiate cele mai frumoase lucrări.

Organizatorii propun anual elevilor teme diferite, prin care se evocă lumea satului bucovinean, teme care au ca scop formarea cunoștințelor despre ceea ce reprezintă arta populară, meşteşugurile şi obiceiurile tradiţionale bucovinene.

Anual, profesorii de specialitate şi învăţătorii sunt implicaţi în abordarea acestor teme la orele de curs, participând la desfăşurarea de lecţii muzeale la Hanul Domnesc, pe tema concursului, elevii reuşind să surprindă plăcut juriul cu desene deosebite.

Comisia de jurizare care a decis acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii este formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului. Premiile, acordate pe categorii de vârste, sunt oferite de Muzeul Național al Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vis de copil în casa bunicilor”, vernisaj, joi, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Vis de copil în casa bunicilor”, vernisaj, joi, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei