Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 131 (8355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Greva continuă

„Nu cedăm!” Peste 3.000 de profesori au protestat, marți, printr-un „Marș al tăcerii”, într-o coloană de un kilometru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 3.000 de profesori s-au adunat, marți, în Suceava pentru a protesta din nou la adresa guvernului, în a treia săptămână de grevă generală. Liderii sindicali au făcut apel la solidaritatea greviștilor, arătând că aceasta este singura armă pe care o au la îndemână în negocierile cu guvernul. Ei acuză puterea că „se folosește de tot felul de tertipuri” pentru a le menține salariile la un nivel sub cel pe care și-l doresc și pentru a-i determina să revină în școli.

Sindicaliștii spun că mitingurile și marșurile vor continua pentru că nu există nici o garanție că solicitările salariale le vor fi onorate și că se simt umiliți de decidenții politici.

Profesorii suceveni apreciază că în acțiunea lor de protest sunt susținuți de aproape întreaga societate, ceea ce înseamnă, în opinia lor, că populația este îngrijorată de reformele fără sfârșit din domeniul Educației.

După miting profesorii au plecat într-un „Marș al tăcerii”, de la Casa Culturii – Catedrală - strada Universității – Primărie - Prefectură (Muzeul de Istorie) – Casa Culturii, într-o coloană de aproape un kilometru, care a dat peste cap traficul din oraș.

La precedentele mitinguri și marșuri profesorii au folosit fluiere și vuvuzele, dar marți au încercat să atragă atenția guvernanților ca o mulțime tăcută.

Miercuri protestatarii vor reveni la miting în centrul Sucevei, la ora 11.00, și spun că vor ieși în stradă până când guvernul îi va trata ca pe un partener de dialog. Sindicaliștii afirmă răspicat că încetarea grevei depinde exclusiv de guvern, la fel și decalarea calendarului de sfârșit de an școlar. Solicitarea ca salariul profesorului debutant să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie nu este negociabilă.

De asemenea, profesorii solicită ca sistemul de educație să fie finanțat corespunzător în toate componentele sale, de la dotările necesare în școli până la creșterea numărului de cadre didactice, care ar permite reducerea numărului de elevi dintr-o clasă și creșterea calității actului educațional.

„Sunt probleme pe care guvernul le știe de ani de zile, noi tot le-am spus. Este nevoie de investiții atât pentru resursa materială, cât și pe cea umană în învățământ. Guvernul știe acest lucru”, a declarat președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nu cedăm!” Peste 3.000 de profesori au protestat, marți, printr-un „Marș al tăcerii”, într-o coloană de un kilometru.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Nu cedăm!” Peste 3.000 de profesori au protestat, marți, printr-un „Marș al tăcerii”, într-o coloană de un kilometru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei