Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 131 (8355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un fel de geopolitică în tenis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cândva, în vremea războiului rece, de la vârful URSS se dăduse ordin pe unitate ca sportivii săi să domine lumea, de fapt să-i depășească pe americani la producția de medalii la hectar. Îmi amintesc și acum o caricatură dintr-o revistă românească în care un alergător zvelt în maieu pe care scria URSS îl lăsa în urmă pe un american cocârjat, cu rictus uimit și resemnat. Cam așa mă gândesc că stau lucrurile și acum, în multe sporturi care permit participarea sportivilor sau echipelor din Rusia s-a pornit un adevărat asalt. Tenisul e unul dintre cele mai populare și vizibile sporturi și, chiar dacă sportivii ruși nu evoluează sub steag propriu, toată lumea știe. Deocamdată, de când Putin a declanșat invazia în Ucraina, Rusia n-a câștigat titlurile care contează, adică cele de Grand Slam, totuși la feminin a făcut-o prin interpuși: Rîbakina, rusoaică reprezentând Kazahstanul, la Wimbledon 2022 și bielorusa Sabalenka la Australian Open în acest an. Dar ofensiva jucătoarelor din Rusia este vizibilă, nu mai puțin de 8 în turul 3 la RG, de ajunseseră să joace și între ele! Dar sita și-a micșorat ochiurile în optimi, astfel că niciuna n-a ajuns în sferturi, tot Sabalenka ducând mai departe stindardul invizibil, ba chiar după ce a învins o ucraineană, pe Svitolina, care a luptat ca partizanii împotriva tancului, în câmp deschis. În schimb, la bărbați, deși îl au pe Medvedev, mereu între primii favoriți la orice turneu, rușii n-au luat nimic. Și aici, la Roland Garros, vor rămâne tot cu mâna goală, căci nu mă aștept să-l elimine Khachanov pe Djokovic (abia primul set când scriu aceste rânduri), și chiar dacă s-ar întâmpla minunea, să bată alți doi favoriți mai departe.

Componenta geopolitică a sportului nu poate fi însă ignorată nici dacă rușii vor rămâne fără reprezentanți oficiali la masculin, căci un triumf al lui Zverev, în a cărui familie se vorbește totuși rusește, va avea un ecou exagerat la Moscova. Tot un fel de interpus va fi considerat și el, însă eu unul m-aș bucura să câștige. Iar după multe căutări, revenit la locul accidentării de anul trecut, ”neamțul” pare să fi regăsit starea fizică și mentală de atunci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fel de geopolitică în tenis.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un fel de geopolitică în tenis5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei