Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 131 (8355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Șantier mult așteptat

Peste 230 de muncitori lucrează deja la loturile de pe șantierul Axei rutiere Suceava - Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consorțiul care are în frunte firma Autotehnorom Suceava, cel care a câștigat licitația privind continuarea lucrărilor pe cele două sectoare de drum județean prinse în proiectul Axa Rutieră Suceava – Iași, a mobilizat o parte din forța de muncă la Suceava, pe ambele loturi.

Constructorul a dispus o mobilizare treptată în funcție de frontul de lucru creat. Deocamdată, în această fază se execută lucrări de amenajarea a șantierului, degajarea apelor pluviale și lucrări de drenaj.

Ritmul lucrărilor va fi accelerat în perioada următoare, odată cu parcurgerea pașilor contractuali.

Pe Lotul 1 al șantierului (de la Budeni – Dolhasca spre Suceava, prin Liteni, Udești, Bosanci și Ipotești) lucrează deja peste 130 de muncitori, cu 28 de utilaje și 50 de autobasculante.

Pe lotul II (Suceava – Liteni Moara – Stroiești - Todirești – Dărmănești) sunt mobilizați alți peste 100 de muncitori, cu 18 utilaje și 40 de autobasculante.

Perioada de execuție este de 15 luni de la data de începere a lucrărilor.
Beneficiarul lucrării este Consiliul Județean Suceava, în calitate de administrator al drumului, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri.

După cum se știe, cu privire la acest proiect a curs multă cerneală, lucrările efectuate inițial tot de Autotehnorom fiind sistate după ce constructorul nu a mai putut suporta creșterile de costuri la materii prime provocate de perioada de pandemie.

Locuitorii din comuna Udești și din orașele Liteni și Dolhasca așteaptă cel mai mult aceste lucrări având în vedere că nu au parte de un drum decent pentru deplasarea auto de ani și ani de zile.

 

Firma suceveană se confruntă cu probleme pe șantierul de la Botoșani. Are lucrări executate și neachitate în valoare de 62 milioane de lei

După cum am mai relatat în Monitorul de Suceava, firma Autotehnorom este aproape de a finaliza o lucrare de drum foarte importantă din județul vecin Botoșani.

Lucrările la drumul național Botoșani-Ștefănești au ajuns la un stadiu de execuție de 91%, dar veștile pentru firma suceveană nu sunt tocmai bune.

Omul de afaceri Vasile Rîpan, care deține compania Autotehnorom, liderul asocierii de firme care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, a transmis prin intermediul BanulBotosanean.ro că deși șantierul a ajuns la un stadiu de execuție de 91%, valoarea plăților este de doar 69% din facturat.

Constructorul nu a mai fost plătit din noiembrie anul trecut și se depun eforturi pentru ca localnicii să nu fure materiale din șantier, pe fondul reducerii ritmului de lucru.

Viaductul dintre Stăuceni și Victoria va fi închis circulației, deși este finalizat, dacă nu se efectuează decontarea lucrărilor efectuate.

Firma are executate și neplătite lucrări în valoare de 62 milioane lei cu TVA (12,4 milioane euro).

Prin urmare, ritmul de lucru a fost redus și se așteaptă achitarea datoriilor.

Beneficiară a lucrării și datornică în acest caz este Compania de Drumuri Naționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 230 de muncitori lucrează deja la loturile de pe șantierul Axei rutiere Suceava - Iași.
 Vizualizări articol: 1958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 230 de muncitori lucrează deja la loturile de pe șantierul Axei rutiere Suceava - Iași3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei