Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 131 (8355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Grevă japoneză în spitale și în unități de asistență socială

Miercuri, 7 Iunie 2023 (09:45:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajații din spitale și din unitățile de asistență socială, membri ai sindicatului SANITAS și Pro AS (din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului) Suceava, au intrat, miercuri, în grevă japoneză. Activitatea nu este întreruptă, protestarii se rezumă deocamdată purtarea de banderole/ecusoane cu însemnele SANITAS, pe durata negocierilor cu guvernul.

Revendicările SANITAS pentru sistemul sanitar sunt: deblocarea posturilor în sistemul sanitar public; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de Sănătate; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților; calcularea tuturor sporurilor și a tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual; reluarea discuţiilor asupra proiectului de lege a salarizării cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru a se asigura, în viziunea sindicaliștilor, „predictibilitatea creşterii veniturilor fiecărui salariat din sistem, o ierarhie corectă şi echitabilă a salariaţilor din sistem”; finanțarea „corectă și suficientă” a instituțiilor din Sănătate; reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării contractului colectiv de muncă în sistemul de sănătate; finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță; garantarea menținerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unitățile medicale din rețeaua CFR și după ce acestea vor fi transferate la alte autorități.

Pentru sistemul de asistență socială, revendicările sunt: deblocarea posturilor în sistemul de asistenţă socială; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de asistenţă socială; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual; începerea discuţiilor asupra proiectului de lege a salarizării unitare a bugetarilor cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, completat cu funcţiile specifice asistenţei sociale, cele două sisteme beneficiind, întotdeauna, de o grilă comună; finanțarea „corectă și suficientă” a instituțiilor din asistenţă socială; stabilirea imediată a unui calendar de negociere şi semnare a contractului colectiv de muncă în sistem; garantarea locurilor de muncă pentru toţi salariaţii din acest domeniu, membri ai Federaţiei Sanitas din România. Sindicaliștii afirmă că în cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al federației va decide continuarea calendarului de acțiuni, care vizează inclusiv greva generală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă japoneză în spitale și în unități de asistență socială.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grevă japoneză în spitale și în unități de asistență socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei