Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 400 de poezii în volumul „Keaslovul”, publicat recent de Corneliu Vornicu, taximetristul-poet din Adâncata

Luni, 3 Aprilie 2023 (09:02:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taximetristul-poet din Adâncata, Corneliu Vornicu, a mai publicat recent un volum ce cuprinde aproape 400 de poezii și se intitulează „Keaslovul”. Autodidact, Corneliu Vornicu vorbește cu mare drag despre poezie, în general, și despre poeziile pe care le-a scris el în ultimul an, poezii pe care a dorit să le adune într-o carte, pentru a rămâne mărturie peste timp. „Fiecare om are o misiune pe acest pământ. Eu cred că asta este misiunea mea. Să scriu versuri, să înșir pe hârtie gândurile mele, frământările, curiozitățile, misterele, pentru ca, în timp, cine le va citi să știe că nu am trecut nepăsător prin această viață. Îmi place să cred că multe din poeziile mele au și tâlc, unele abordează teme care, poate, nu mai sunt de actualitate, dar creează nostalgii pentru unii cititori. Aș vrea ca fiica mea Daria să vadă în mine un exemplu, un om care dacă și-a dorit să facă ceva a luptat să facă acel lucru. Din propriile economii îmi plătesc publicarea acestor cărți... la care țin foarte mult”, ne-a spus Corneliu Vornicu. Până acum, taximetristul-poet din Adâncataare patru volume publicate: „Keaslovul”, „Kălimara”, „Demiurgul” și „dolari, whisky și amante...” (primul volum, publicat în anul 2018). Corneliu Vornicu spune care scrie versurile și în pauzele dintre comenzile de taxi, în puținul timp rămas liber. Are încă multe poezii și aforisme rămase în manuscris, versuri care își așteaptă rândul la publicare. Cei care vor da verdictul corect pentru versurile scrise de taximetristul-poet din Adâncata sunt cititorii, pe care poetul îi invită la lectură. Câteva versuri din poezia „Keaslovul”, care dă și numele celui mai recent volum: „Mirosind a scoarță, ușor învechit / Coperțile urzite-n colțuri cu alamă / Strânse fedeleș cu fir de aur împletit / Keaslov închis de aurită cataramă (...) „Tipăritură sfântă cu har de învățătură / Punte trainică peste cultură păstrată / Oferă gratuit din poezii câte-o frântură / Sfaturi de credință pură, concentrată /.

Corneliu Vornicu este taximetrist, meserie pe care o face cu drag de foarte mulți ani, dar scrie și versuri, îmbinând pasiunea pentru mașini cu pasiunea pentru litere. Născut la Fălticeni, pe 23 martie 1965, Corneliu Vornicu, taximetristul-poet, a urmat școala gimnazială la Colegiul Național „Nicu Gane”, fiind prima generație care a parcurs cursurile gimnaziale la... liceu, după care a plecat la Suceava pentru a-și definitiva studiile. Din anul 2007, locuiește în Adâncata.  „Sunt un optimist incurabil. Mă vindecă puține lucruri, printre care cărțile de poezii. (...) Abordarea pozitivă atrage de la sine iubirea aproapelui. Voi continua să scriu, de asta sunt sigur. Mulțumesc familiei, soției Lenuța, fiicei Daria, pentru suport și înțelegere deplină”, a mai spus Corneliu Vornicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 400 de poezii în volumul „Keaslovul”, publicat recent de Corneliu Vornicu, taximetristul-poet din Adâncata.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 400 de poezii în volumul „Keaslovul”, publicat recent de Corneliu Vornicu, taximetristul-poet din Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei