Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contract de finanțare de 43 de milioane de lei semnat la București de primarul Sucevei

Luni, 3 Aprilie 2023 (14:34:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a obținut o finanțare nerambursabilă de 43 de milioane de lei pentru a demara etapa finală a rutei alternative  Suceava -Botoșani, prin care va fi preluat o parte din traficul foarte aglomerat de pe  principala arteră de circulație a orașului, porțiunea Calea Unirii.

Contractul de finanțare pentru cele 43 de milioane de lei (echivalentul a 8.755.510 euro) a fost semnat luni, la București, la Ministerul Dezvoltării, de către primarul Sucevei, Ion Lungu, în prezența directorului general George-Alexandru Soare, care coordonează programul Anghel Saligny.

„Acești bani sunt acordați ca finanțare parțială pentru realizarea tronsonului nr III  din Ruta Alternativă Suceava -Botoșani. Investiția constă în realizarea unui viaduct peste calea ferată, în lungime de 1.015 m și va fi compus din 41 de deschideri, fiind dispuse pe fiecare deschidere câte 9 grinzi având lungimea de 24 m și lățimea de 0,93 m.
Viaductul va avea partea carosabila de 8 metri și două trotuare de 1,50 metri – total 11 metri pentru trafic auto și pietonal.


Lungimea totală a tronsonului este de 2 .142 metri, iar valoarea viaductului se ridică la 78.221.969,43  lei. Diferența de finanțare va fi suportată de municipalitate. Vom demara în perioada următoare licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții”, a explicat Ion Lungu.

Durata contractului de finanțare este până la 31.12.2026, termen până la care ar trebuie să fie dat în folosință și acest tronson final al rutei alternative, care are un punct de plecare (tronsonul I) în Centru, cu legătură de pe Mirăuți, înspre Podul Unirii, un alt punct de plecare (tronsonul II) la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia, unde va fi realizat și un sens giratoriu, cu legătură pe strada Apeductului, iar tronsonul III va face legătura cu DN 29, cu cel puțin două variante de acces (ieșiri/intrări).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contract de finanțare de 43 de milioane de lei semnat la București de primarul Sucevei.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Contract de finanțare de 43 de milioane de lei semnat la București de primarul Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei