Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 130 de încondeietori au participat la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești

Luni, 3 Aprilie 2023 (16:46:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 130 de încondeietori din întreaga țară au participat la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate care a avut loc la finalul săptămânii trecute în comuna Ciocănești. Evenimentul este inclus în programul „Paștele în Bucovina” și a fost organizat Primăria și Consiliul Local Ciocănești în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava. Prezent la festival, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat că festivalul de la Ciocănești atrage an de an tot mai mulți turiști și specialiști din toate colțurile lumii. Niculai Barbă a precizat că "Anul Ciprian Porumbescu" s-a aflat printre temele evenimentelor desfășurate în cadrul Festivalului Național al Ouălor Încondeiate.

De precizat că în cadrul festivalului s-au desfășurat concursuri de încondeiat ouă, au avut loc lansări de carte și un simpozion, tabără internațională de pictură, iar pe platoul Casei de Cultură s-a desfășurat Târgul Meșterilor Populari. De asemenea, peste 90 de elevi din județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Covasna, Galați și Neamț și-au etalat aptitudinile de încondeietori în cadrul unui concurs interjudețean. „Gospodinele din Ciocănești s-au întrecut într-un concurs al coșurilor pascale, coșurile tradiționale specifice marii Sărbători de Paște cu care familia merge la sfințit în noaptea de Înviere, coșuri din care nu lipsesc pasca, ouăle roșii, cozonacul și preparate din carne și lapte”, a spus vicepreședintele CJ Suceava, care a adăugat: „Ciocăneștiul, recunoscut pentru păstrarea tradițiilor și conservarea patrimoniului, surprinde mereu cu lucruri inedite. Mă refer la oul cusut, și în același timp vreau să aduc în atenția tuturor gastronomia specifică, prin Ciorba ciocăneșteană, marcă înregistrată”.

El a subliniat faptul că încondeietoarele din Ciocănești și-au adus contribuția la recăpătarea strălucirii de altădată a Cazinoului de la Vatra Dornei, obiectiv deosebit de important pentru turismul din zonă, care va putea fi vizitat chiar din acest an, odată cu finalizarea amplelor lucrări de renovare și restaurare.

„Toată această energie și frumusețea pe care o etalează Ciocăneștiul sunt rodul implicării fiecărui locuitor și al administrației. Recent s-a obținut finanțare pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere și pentru proiectul restaurării a opt case cu o vechime mai mare de 100 de ani și s-au depus proiecte pentru mobilier școlar și pentru microbuze electrice”, a spus Niculai Barbă la premierea participanților la festival.

El a amintit că Festival Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești este inclus de mai mulți ani în Programul "Paștele în Bucovina", program care a debutat în acest an pe 26 martie cu Festivalul "Buna Vestire" de la Fundu Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 130 de încondeietori au participat la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 130 de încondeietori au participat la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei