Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputații AUR de Suceava îi cer premierului să elimine impozitarea pensiilor românilor aflați sub pragul sărăciei

Luni, 3 Aprilie 2023 (17:20:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, i-au solicitat premierului Nicolae Ciucă să elimine impozitarea pensiilor românilor aflați sub pragul sărăciei și să impoziteze cu 90% pensiile speciale peste indemnizația președintelui României. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu au arătat că ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că va merge în coaliţie cu două propuneri pentru noua lege a pensiilor, precizând că nu doreşte să avanseze o dată de la care pensiile ar putea creşte sau suma cu care s-ar putea majora. În aceste condiții Acatrinei și Pușcașu i-au semnalat premierului două probleme majore din sistemul de pensii, și anume impozitarea pensiilor aflate ca valoare sub coșul minim de consum pentru un trai decent, care încă nu se calculează în România, încălcându-se astfel legea, precum și menținerea pensiilor speciale cu diferențe imense între categorii sociale, producându-se astfel inechități prin încălcarea principiului contribuției la sistemul de pensii.

„Impozitarea pensiilor peste 2.000 lei în condițiile în care pragul sărăciei este de peste 3.000 lei/persoană/lună, așa cum a fost acesta calculat prin aplicarea indicatorilor coșului minim de consum pentru un trai decent, prevăzuți în anexa 1 din OUG 217/2000 cu modificările și completările ulterioare, ne arată, că ocupându-vă mai ales de deplasări externe, ați pierdut contactul cu realitatea. Iar dacă nu vă mai ajung banii pentru pensiile speciale sau pentru subvenționarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat ați puteam măcar să calculați un prag de la care nu puneți în pericol subzistența pensionarilor”, i-au transmis cei doi deputați AUR de Suceava prim-ministrului. Aceștia au mai spus că în acest moment, în România există peste 175.000 de beneficiari ai pensiilor de serviciu, iar BNR a avertizat că povara pensiilor speciale asupra bugetului de stat ar putea ajunge în 2-3 ani la aproximativ 1,5% din PIB.

„Este inadmisibil ca în sectorul public să oferi pensii speciale unor categorii foarte largi și să oferi posibilitatea pensionării la vârste fragede, 45-50 de ani. Una din tarele actualului sistem al pensiilor speciale este că foștii securiști din securitatea comunistă au primit această sinecură și nimeni nu a protestat. Iar preocuparea <partidului trotinetă> de a plăti pe Facebook din banii de subvenții de la stat pentru partidele parlamentare campanii mincinoase la adresa AUR arată că demagogia și disperarea au ajuns la cote maxime”, au declarat Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu. Ei a mai spus că printr-un proiect de lege depus la Camera Deputaților, AUR susține impozitarea pensiilor speciale aflate peste indemnizația netă a președintelui României cu 90%, dar și faptul că pragul de la care trebuie impozitate pensiile trebuie urcat la minimum 3.000 lei față de rata inflației și scumpirile în lanț și legat de coșul minim de consum pentru un trai decent, pentru a fi actualizat anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR de Suceava îi cer premierului să elimine impozitarea pensiilor românilor aflați sub pragul sărăciei.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputații AUR de Suceava îi cer premierului să elimine impozitarea pensiilor românilor aflați sub pragul sărăciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei