Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Tinerii ATOS pe biciclete, cu tricouri personalizate, la Marșul pentru viață, ediția IV-a

Luni, 3 Aprilie 2023 (10:48:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Voluntarii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au participat și în acest an la Marșul pentru viață, ediția a IV-a, dar într-un mod inedit: pe biciclete, cu tricouri personalizate, cu pancarte și steaguri în mâini. Tinerii ne-au spus că este otradiție începută în anul 2020, să vină la acest eveniment pe biciclete. Pr. Justinian-Remus A. Cojocar, coordonatorul tinerilor ATOS,  a transmis următorul mesaj: „Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este <Calea, Adevărul și Viața> (Ioan XIV, 6). Așadar, este mărturisire să aperi, să păstrezi și să promovezi viața. Cu Hristos în suflet, în minte și în inimă, viața noastră are un sens mântuitor, este frumoasă, plină de bucurie și optimism. Viața este o tinerețe continuă pentru că sufletul este vioi, în legătură permanentă cu Dumnezeu, de la care vine <toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit>. Să viețuiești frumos este o artă”.

Și tinerii ATOS au transmis „o picătură de viețuire frumoasă”, prin prezența lor energică pe biciclete și prin mesajele inspirate inscripționate pe tricourile lor albe - ATOS: „Pentru Viață!”, „Viața e darul lui Dumnezeu!", „Prețuiește viața!", „Viața începe în momentul concepției!", „Trăiește viața frumos!", „Viața e libertate!", „Apără viața!", „Să ne bucurăm de viață!", „Să cinstim părinții care ne-au dat viață!".

Pe pista specială pentru biciclete, tinerii au parcurs aproximativ 9 km prin municipiul Suceava. Traseul a fost următorul: Biserica „Sf. Dumitru”, Colegiul Național "Ștefan cel Mare", Colegiul Național "Petru Rareș", Primăria Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Spitalul de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou”, B-dul George Enescu tot, Mărășești și Catedrala „Nașterea Domnului”, Palatul Administrativ, pe lângă Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou”și apoi, în centru, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

În fața Casei de Cultură, tinerii au realizat o inimă mare făcută cu bicicletele, spre bucuria și admirația trecătorilor care au felicitat inițiativa.

„Să apărăm și să prețuim viața. Este vital să se contureze ferm o legislație pentru apărarea pruncului din pântecele mamei. Din prima secundă este ființă vie, cu suflet creat de Dumnezeu. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că am ajuns cu toții sănătoși aceste clipe ale vieții. Mulțumim pentru binecuvântare Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Mulțumim tinerilor noștri devotați și energici, care au arătat încă o dată că au suflet mare”, a mai spus pr. Justinian-Remus A. Cojocar, de la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii ATOS pe biciclete, cu tricouri personalizate, la Marșul pentru viață, ediția IV-a.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerii ATOS pe biciclete, cu tricouri personalizate, la Marșul pentru viață, ediția IV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei