Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tabără „Respiro” pentru copii cu autism și copii cu sindrom Down, organizată de Asociaţia Teona Ariana

Luni, 3 Aprilie 2023 (09:34:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți copii cu autism, copii cu sindrom Down, dar și părinții acestora au beneficiat de câteva zile de relaxare, în perioada 27-31 martie 2023, în Tabăra „Respiro”. Acțiunea a fost organizată de Asociaţia Teona Ariana, în parteneriat cu Fundația FARA și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.

Ca de obicei, în taberele Respiro programul a fost diversificat. Consilierea terapeutică, dialogul cu alte mămici, discuțiile cu preotul și pastorul, sesiunile de kinetoterapie, plimbările în natură sau pur și simplu participarea la micul dejun, prânz și cină fără a avea grija pregătirii acestora, toate au însemnat o pauză de care aveau nevoie mamele copiilor speciali, niște eroine, cu siguranță, spun organizatorii. Pentru „copiii cu minți aparte”, tabăra Respiro a oferit ludoterapie (terapie prin joc), meloterapie (terapie prin muzică), dezvoltarea motricității fine și grosiere, dar și interacțiune, prietenie, zâmbet și bucurie în natură, într-un loc deosebit, cu oameni empatici, iubitori. „Mulțumim din suflet celor care au rezonat cu misiunea noastră și au susținut prin voluntariat și financiar tabăra Respiro pentru 14 copii și 13 părinți. Fiecare tabără Respiro ne dezvăluie diversitatea minților copiilor atipici. Fiecare copil special este unic prin felul în care comunică, prin felul în care își exprimă emoțiile sau alege să-ți atragă atenția. Ai putea crede că ei nu te înțeleg, doar pentru că reacționează diferit față de așteptările noastre. Uneori au energie debordantă, sunt insistenți și își manifestă clar preferințele pentru jocuri, acțiuni sau oameni sau pentru ceea ce mănâncă. Dacă îți oferi șansa să-i cunoști, să-i descoperi, observi că au abilități și calități, dificultăți de percepție sau interacțiune, fiecare în mod aparte”, au transmis reprezentanții Asociaţiei Teona Ariana.

·       Implicare

Și voluntarii care au fost în tabără, studenți la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), au trăit o experiență deosebită. Ei au trecut dincolo de prejudecăți și au descoperit cum sunt copiii cu tulburări din spectrul autist și copiii cu sindrom Down: unici.

Organizatorii le mulțumesc voluntarilor care au participat la aceste acțiuni: Ionuț Monica, logoped, studenți: Pîțu Eudochia, Gabor Diana, Strîmbu Daniel, Prohoteanu Adina-Petronela, Cernețcaia Ornela, Găină Raul, Blanariu Florina-Andra, Maruseac Amalia-Georgana, Robaniuc Denisa, Olariu Mihaela, Cioată Valentina, Rădeanu Lavinia-Elena, Ursescu Ionela, Onoiu Delia; studenți Kineto: Chirilă Andreia, Jumaischi Letiția, Dofteanu Ioana, Moisa Valentin, Blanariu Claudiu, Anghelea Cristian, Polonic Daniela, Murariu Lorena; Le mulțumesc invitaților care le-au vorbit participanților în tabără: Gavra Ioan – preot, Tilihoi Eduard – pastor, Ciobanu Raluca – psiholog, Crăciun Sebastian – poet și student. Le mulțumesc sponsorilor: Estrella Nord, Prim Consulting, S&O Group, Autodel Motors, Yulidey Spedition, Electroaxa, Autodel Holding, Danipaul.

Ca de fiecare dată, transportul participanților la tabără a fost asigurat de firma Tarsin.

·       Donați și ajutați!

„Vă mulțumim pentru încredere. Nimic fără Dumnezeu! Pentru ca aceste tabere să continue, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor. Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialiști în domeniu.

Vă punem la dispoziție: contul în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001; contul în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise la Unicredit Bank Suceava. Pentru informații suplimentare puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com”, transmit organizatorii taberelor Respiro.

Contribuind la tabăra „Respiro” deveniți parte din misiunea Asociaţiei Teona Ariana, „adoptați” un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără „Respiro” pentru copii cu autism și copii cu sindrom Down, organizată de Asociaţia Teona Ariana.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără „Respiro” pentru copii cu autism și copii cu sindrom Down, organizată de Asociaţia Teona Ariana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei