Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Surpriză totală pentru un șofer care a dat interviuri despre riscul consumului de droguri înainte de a sufla în drogtest

Luni, 3 Aprilie 2023 (11:20:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipaje de poliție rutieră au fost angrenate duminică după-amiază într-o acțiune de control în trafic în zona municipiului Suceava și cea limitrofă pe linia depistării șoferilor care au consumat alcool sau substanțe interzise din sfera drogurilor.

Acțiunea a fost una mai specială, în sensul că a marcat și prezentarea celor două BMW-uri de ultimă generație intrate în dotarea Serviciului Rutier Suceava, astfel că la o parte din acțiune a fost invitată și presa.

În acest context, un echipaj rutier a oprit un VW în care se afla un bărbat care a fost testat cu aparatul drogtest, cel care detectează 8 tipuri de substanțe interzise, în cadrul unui test care ține ceva mai mult de 8 minute.

Respectivul șofer a făcut testul de față cu reporterii care erau la fața locului și a fost foarte cooperant, în sensul că a acceptat inclusiv să dea un scurt interviu, în care a vorbit despre cât de acord este el cu aceste teste și cât de importante sunt pentru a fi depistați cei care consumă substanțe interzise și apoi se urcă la volan și pun în pericol traficul rutier.

Spre marea surpriză a tuturor, inclusiv a celui testat, bărbatul a ieșit pozitiv la benzodiazepine (BZD). Aceasta poate apărea și în caz de consum de somnifere ori de medicamente antidepresive.

Omul din imagine s-a jurat că nu a consumat droguri și nu și-a putut explica de ce a ieșit pozitiv.

Conform procedurilor, bărbatul a fost condus la spital, pentru a i se recolta sânge și urină.

În momentul în care șoferul iese pozitiv la drogtest, automat se întocmește dosar penal pentru infracțiunea de ”conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.  Marea problemă este că automat se suspendă și dreptul de a conduce al respectivului, până când probele care sunt trimise la IML Iași vor confirma sau infirma prezența substanței într-o cantitate care să atragă răspunderea penală.

Și în situația în care probele vor ieși negative, bărbatul nu va avea drept de a conduce decât atunci când procurorul va clasa dosarul de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Așadar, problema este una de durată.

Polițiștii spun că aparatele de testare rapidă au acuratețe ridicată și nu dau erori. Au de partea lor și rezultatele probelor de sânge și urină, care au confirmat ce au indicat aceste drogtestere.

Legislația nu pare să reglementeze clar în momentul de față această problemă a celor care sunt pozitivi la această substanță, însă consumul lor este unul licit (cu prescripție medicală).

Șoferul în cauză spune însă că nu se pune problema de nici un fel de consum și că va publica rezultatele probelor de sânge și urină, când le va avea la dispoziție. Din păcate pentru el, rezultatele acestor probe de la IML Iași vin destul de greu, în 2-3 luni de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surpriză totală pentru un șofer care a dat interviuri despre riscul consumului de droguri înainte de a sufla în drogtest.
 Vizualizări articol: 10972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Surpriză totală pentru un șofer care a dat interviuri despre riscul consumului de droguri înainte de a sufla în drogtest2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei