Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 77 (8301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Când la mate dai de greu...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte de orice considerent despre sezonul intern, în acest ultim segment al său, cu atâtea lucruri de câștigat sau de pierdut, țin să-mi exprim nedumerirea în ceea ce privește funcționarea sistemului VAR, a rolului pe care-l au arbitrii care-l operează. Dincolo de semnalarea unor aspecte care i-au scăpat centralului, chestiune atinsă de subiectivism, după cum ne-am convins de atâtea ori, pus de unii pe seama prieteniei față de central, credeam că măcar în privința ofsaidului suntem acoperiți. Afișează softul ăla niște linii și dă verdictul, atât de simplu trebuia să fie. Când colo, la meciul dintre CFR și Rapid din prima etapă de play-off, ni s-au servit niște linii trasate aberant, astfel încât implicarea ”Inteligenței” Naturale era certă, fiindcă aia artificială nu putea da asemenea rateu de una singură! Vasăzică, tot arbitrii din camera VAR sunt responsabili de reperele alea? Păi în cazul ăsta se schimbă total daravela. Trebuie să aibă noțiuni de geometrie, să ”vadă” în spațiu. Din poziția corpului la un stop-cadru trebuie să fie capabil să aleagă corect punctul care se proiectează pe planul terenului (umăr sau genunchi, uneori și gheata dacă aceasta nu se află deja pe gazon. Eventual, dacă nu e sigur, să facă simulări cu mai multe puncte ale corpului. Necazul e atunci când sunt combinații între diverse puncte ale corpului atât de la fundaș, cât și de la atacant! Dacă e obligatoriu bacul pentru antrenorii care voiau să-și ia licența PRO, de-acum nici la VAR n-ar mai trebui delegați arbitrii fără studii adecvate la bază, că riscă să facă sistemul de râs.

* * *

Oh, cum a pierdut-o Sorana din mână pe Kvitova în primul set! După aia cehoaica a fugit cu meciul, câștigând apoi și trofeul în fața Rîbakinei. Sorana rămâne cu semifinală la Miami și cu o urcare însemnată în clasament, dar nu suficientă. E cu aproape 10 poziții mai jos de locul 32, cel care asigură loc de favorită la turneele importante. Poate avea deci ghinionul unui meci greu încă din primul tur, deși ghinion poate fi și pentru adversară. La băieți, am văzut în creierii nopții o semifinală co-lo-sa-lă între Sinner și Alcaraz, câștig de cauză având italianul. Cum Medvedev și-a fructificat fără emoții culoarul mai lejer, aseară se va fi disputat revanșa după finala de la Rotterdam, câștigată de rus, care avea 5-0 în întâlnirile directe!

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când la mate dai de greu....
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Când la mate dai de greu...4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei