Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gerul nu a afectat funcționarea autobuzelor electrice la Suceava, doar autonomia e mai scăzută

Joi, 9 Februarie 2023 (10:24:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transportul public din municipiul Suceava este integral electric, iar temerilor multora, că nu va fi funcțional când temperaturile vor fi mai scăzute, s-au dovedit nefondate.

Chiar dacă în municipiul Suceava temperaturile au scăzut și până la minus 20 de grade Celsius (diferențe de câteva grade există în funcție de zonă), inclusiv la baza flotei electrice, de pe dealul din capătul străzii Căpitan Grigore Andrei, din Burdujeni Sat, unde temperaturile resimțite sunt și mai scăzute, din cauza expunerii amplasamentului, toate autobuzele au fost funcționale joi dimineață.

„Transportul public s-a efectuat fără probleme, conform programului stabilit, nu am avut nici o mașină defectă sau care să nu pornească. La autobuzele electrice din lotul achiziționat din China bateriile au încălzire suplimentară, așa au fost prevăzute din fabrică, încât autonomia lor este mai mare decât la autobuzele de tip Solaris, aduse din Polonia. Dar nici așa nu e problemă, avem oameni care se ocupă permanent de gestionarea lor, de cum se descarcă bateriile unui autobuz, acesta este lăsat la încărcat în capăt de linie sau dus la bază și se introduce altul pe traseu. Este un flux continuu, pentru că și consumul este foarte mare acum, bateriile sunt utilizate la capacitate maximă, nu doar la mers, ci și pentru a furniza căldură, iar gerul le mai scade din autonomie unora, care au deja o utilizare mai îndelungată”, a explicat directorul TPL, Gabriel Petruc.

Totuși, din cauza temperaturilor foarte scăzute, s-a decis ca spălarea unora dintre autobuze să fie „pusă pe pauză”, pentru că îngheață imediat apa pe ele. Altele sunt spălate doar pe anumite zone, precum geamurile, dar nu și la podele, care se usucă greu și din cauza apei se creează imediat o pojghiță de gheață care poate fi periculoasă pentru călători.

Măsurile vor fi adaptate în funcție de evoluția vremii, dar cum temperaturile se anunță destul de scăzute până sâmbătă inclusiv, este posibil ca unele autobuze să fie mai puțin „aranjate”, ceea ce e de înțeles când sunt condiții meteo nefavorabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gerul nu a afectat funcționarea autobuzelor electrice la Suceava, doar autonomia e mai scăzută.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gerul nu a afectat funcționarea autobuzelor electrice la Suceava, doar autonomia e mai scăzută5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei