Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Premii între 700 și 1.200 de lei, la ediția din acest an a Concursului Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire”

Joi, 9 Februarie 2023 (15:04:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierile la cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă intitulat „Buna Vestire” au început și se pot face până în data de 10 martie a.c..

Festivalul va avea loc în data de 26 martie a.c., la Casa de Cultură din comuna Fundu Moldovei.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat că la ediția din acest an premiile sunt între 700 și 1.200 de lei, în funcție de secțiuni, iar corul care va avea cea mai bună interpretare a unei piese de Ciprian Porumbescu va fi răsplătit cu Premiul special, în valoare de 1.000 de lei.

Vicepreședintele Consiliului Județean a declarat că obiectivele festivalului vizează „promovarea valorilor veritabile ale creaţiei corale de cult ortodox, revigorarea mișcării corale în ansamblul ei, precum și promovarea muzicii corale a marelui compozitor Ciprian Porumbescu, întrucât anul 2023 este un an special - Anul Cultural Ciprian Porumbescu”.

Festivalul se va desfășura pe cinci secțiuni: I. Coruri de copii (pe voci egale, 10 - 14 ani); II. Licee cu profil muzical şi teologic (coruri mixte sau pe voci egale - feminine și de bărbați); III. Licee cu alt profil (coruri mixte sau pe voci egale - feminine și de bărbați); IV. Coruri ale aşezămintelor culturale (cu vârsta peste 18 ani, coruri mixte sau  pe voci egale - feminine și de bărbați); V. Coruri parohiale (coruri mixte sau pe voci egale – de bărbați);

Repertoriul formațiilor corale care participă în concurs trebuie să cuprindă trei piese, cu o durată de maximum 15 minute: două lucrări religioase ortodoxe din repertoriul românesc (autori diferiți); o lucrare din creația compozitorului român Ciprian Porumbescu (religioasă sau patriotică). Fișele de înscriere însoțite de partiturile cu repertoriul propus pentru concurs se vor trimite scanate  pe adresa de e-mail tanasa.simona@centrulculturalbucovina.ro până la data de 10 martie a.c.. Cheltuielile de transport vor fi suportate de participanți. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii între 700 și 1.200 de lei, la ediția din acest an a Concursului Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire”.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii între 700 și 1.200 de lei, la ediția din acest an a Concursului Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei