Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Longevitate

Cea mai în vârstă persoană din județ, Viorica Hogaș, a împlinit 108 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai în vârstă persoană din județul Suceava a împlinit azi, 9 februarie, vârsta de 108 ani. Născută în 1915, în timpul Primului Război Mondial, Viorica Hogaș trăiește acum la fiica ei, Adriana Popovici, care la rândul ei a împlinit 84 de ani.

Viorica Hogaș a locuit aproape toată viața la Udești, iar greutățile nu au ocolit-o aproape deloc. Memoria îi mai joacă feste, dar acest lucru se întâmplă de câteva luni. Fiica Adriana o ajută mereu și spune că de-a lungul timpului a aflat direct de la mama ei peste ce a trecut.

Căsătorită în 1937, a avut parte de sprijinul soțului doar câțiva ani. Încorporat și trimis pe frontul rusesc, soțul Vioricăi Hogaș a murit în septembrie 1943. A plecat la Bălți (în Republica Moldova) după bunurile care i-au aparținut celui cu care s-a căsătorit, dar din păcate nu a reușit să recupereze nimic. A aflat ulterior, de la singurul supraviețuitor al masacrului din fosta URSS, că moartea a fost violentă și peste soldații români au trecut efectiv tancurile rusești.

 

 

Rămasă singură, cu un copil mic pe care trebuia să îl crească, Viorica Hogaș a luat drumul pribegiei. Sate întregi din zona Moldovei au fost evacuate pentru că aici urma să ajungă frontul. Luni bune au stat în Oltenia, pentru ca spre finalul războiului să revină acasă. Dar nici bine nu au tăcut armele, că a venit o altă nenorocire: foametea. A lucrat o vreme ca învățătoare și și-a crescut singurul copil cum a știut mai bine, chiar dacă au fost zile în care nu avea ce pune în gură.

Despre o parte din aceste evenimente își amintește perfect, de parcă ar fi fost ieri, dar în unele cazuri spune resemnată ”nu-mi amintesc”. Și auzul o mai trădează, dar când te uiți în buletin îți dai seama că nu e chiar o problemă prea mare. Urmărește emisiunile televizate și este la curent cu războiul din Ucraina, deși are nevoie de un mic impuls pentru asta. Chiar dacă au trecut 108 ani peste ea, Viorica Hogaș se mișcă singură, iar în anumite momente folosește un baston. Iar astăzi urmează să fie sărbătorită în cadru oficial, când la locuința din Suceava va fi prezent primarul din Udești pentru a o felicita personal.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai în vârstă persoană din județ, Viorica Hogaș, a împlinit 108 ani.
 Vizualizări articol: 4841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Cea mai în vârstă persoană din județ, Viorica Hogaș, a împlinit 108 ani5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei