Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltarea echilibrului emoțional

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică s-a înființat Teatrul de păpuși „Licuricii lui Herbert”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică s-a înființat Teatrul de păpuși „Licuricii lui Herbert”. Proiectul este unul inedit și are ca scop dezvoltarea echilibrului emoțional al beneficiarilor, a abilităților creative și imaginative, „educându-i moral și estetic, ajutându-i să își crească încrederea în sine”, după cum au transmis organizatorii.

Marți, 7 februarie 2023, „proiectul de suflet” a fost prezentat în studioul de radio cu circuit intern „Vocea sufletelor noastre”, înființat pe 14 februarie 2022 laCRRN Sasca Mică.

Prima piesă la care lucrează „păpușarii” este „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”, bazată pe povestirea omonimă a Fraților Grimm. „În cadrul emisiunii au participat <vocile> personajelor din piesă, precum și beneficiarii care vor da viață eroilor din poveste. Păpușile, decorul necesar piesei se realizează în cadrul atelierelor de creație, pictură, tâmplărie și croitorie din cadrul Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică.Înregistrarea și masteringul vocilor a fost asigurată de către inițiatorul acestui proiect, instructorul de educație Lucian Afilipoaei”, a transmis conducerea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. La acest centru există și un cabinet de meloterapie (instructor de educație Lucian Afilipoaei), unde muzica se folosește pentru a-i ajuta pe oamenii internați cu diferite afecțiuni neuropsihice să își îmbunătățească sănătatea mintală și bunăstarea, în general.

 

  • Îmbunătățirea calității vieții bolnavilor

 

Postul de radio cu circuit închis „Vocea sufletelor noastre” este un proiect socio-educaţional inclus în planul de îmbunătăţire şi adaptare permanentă a mediului ambiant, lansat de Compartimentul de asistenţă socială şi terapie ocupaţională din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică.

În urma activităţilor terapeutice, gospodărești, educativ-culturale cu tematică desfăşurate în centrul de la Sasca Mică, conform calendarului anual, au transmis reprezentanții centrului social, „entuziasmul beneficiarilor ne-a determinat să propunem înfiinţarea unui post de radio cu circuit intern, prin cablu, cu posibilitatea de extindere în viitor în mediul online, care ar completa şi acoperi nevoia de informare, educaţie şi divertisment a tuturor categoriilor de beneficiari şi în special a celor care au acces mai greoi la orice sursă de informare (imobilizaţi la pat, nevăzători, beneficiari cu stare decompensată, beneficiari care refuză implicarea în diferite activităţi de recuperare, educare şi divertisment)”.

Ideea înființării postului de radio și constituirea unui teatru de păpuși, spun inițiatorii, a venit din necesitatea de a asigura un mediu plăcut şi confortabil de viaţă apropiat mediului familial şi totodată de a îmbunătăţi calitatea vieţii beneficiarilor centrului de recuperare prin activități diverse. Merită felicitați inițiatorii proiectelor socio-educaționale de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, pentru că, în acest fel, le fac viața mai ușoară, mai „colorată” bolnavilor care din diferite motive au ajuns să fie internați aici. Tineri sau vârstnici, cu familii care îi vizitează sau uitați de cei dragi, toți acești oameni au nevoie de dragoste, de înțelegere, de răbdare, dar și de activități în care să fie implicați, care să le umple timpul, mintea, să-i facă utili, să-i ajute să aibă încredere în ei și în cei din jur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică s-a înființat Teatrul de păpuși „Licuricii lui Herbert”.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică s-a înființat Teatrul de păpuși „Licuricii lui Herbert”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei