Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 35 mc lemn exploatat ilegal, confiscat după controale în trafic și la depozite de lemn

Joi, 9 Februarie 2023 (13:30:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiști angrenați miercuri, 8 februarie, în controale în cadrul Acțiunii ”Scutul Pădurii”, cu echipaje care au acționat în trafic, dar și la societăți de debitare lemn, au confiscat peste 35 mc lemn de proveniență ilegală. 

Au fost aplicate amenzi mari și confiscate cantități importante de lemn, aceste constatări fiind din nou o confirmare a amplorii fenomenului tăierilor ilegale de lemn.

 

·       Descinderi la depozite de lemn de la munte

 

Pe de o parte, polițiștii de la Vatra Dornei au efectuat mai multe controale la depozite de material lemnos.

În dimineața zilei de 8 februarie, polițiștii de la Vatra Dornei au efectuat un control la un depozit de material lemnos pe raza comunei Iacobeni.

În urma comparării stocurilor scriptice cu cele faptice inventariate, în depozitul societății a fost constatată o diferență de 8,64 mc material lemnos în plus față de evidențele din SUMAL. Este vorba de lemn de foc, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

Cantitatea de lemn, evaluată la 1.330 lei, a fost confiscată.

Tot polițiștii de la Vatra Dornei, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au descins și la un depozitul de material lemnos, situat pe raza localității Șaru Dornei,

Și aici s-au găsit aproape 6 mc lemn în plus,  fără documente justificative de proveniență.

 

·       Trei autoutilitare cu lemn transportat ilegal, oprite în zona Gura Humorului 

 

Pe de altă parte, tot miercuri dimineață, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii de la Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au organizat un filtru în trafic, în zona Gura Humorului.

Astfel, în jurul orei 05.45, la Gura Humorului, a fost oprită o autoutilitară care transporta cherestea rășinoase. Șoferul, din Valea Moldovei, nu deținea vreun document de proveniență, deși cantitatea transportată nu era tocmai mică.

Autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonului Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde specialiștii silvici au inventariat materialul lemnos și au constatat că era transportat un volum total de 7,13 mc cherestea rășinoase.

În jurul orei 6.50 dimineață, tot la Gura Humorului, a fost oprită în trafic o altă autoutilitară, care transporta lemn rotund rășinoase.

Nici acest șofer, din Ostra, nu avea vreun document pentru lemnul transportat.

În acest caz s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 5,39 mc lemn rotund rășinoase, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Același echipaj, de la Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au continuat acțiunea, iar în jurul orei 10.15, la Păltinoasa, au mai identificat o autoutilitară care transporta o cantitate mare de lemn rotund. Șoferul a prezentat aviz pentru 8 mc lemn, dar polițiștilor cantitatea transportată li s-a părut vizibil mai mare.

Autoutilitara a fost condusă la Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, unde specialiștii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum total 13,10 mc lemn rotund de foc rășinoase. Așadar, 5 mc erau în plus, fiind de proveniență ilegală.

În fine, tot miercuri, în jurul orei 13.00, și patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit o autoutilitară care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, condusă de către un bărbat de 52 ani, din comuna Volovăț. Șoferul a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, dar pe lemn nu avea acte.

În urma inventarierii materialelor lemnoase de către lucrătorii silvici din cadrul Ocolul Silvic Marginea, a rezultat că era transportată cantitatea de 2,79 mc lemn de foc fag, în valoare de 700 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 35 mc lemn exploatat ilegal, confiscat după controale în trafic și la depozite de lemn.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 35 mc lemn exploatat ilegal, confiscat după controale în trafic și la depozite de lemn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei