Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Primul spectacol coregrafic produs de TMMVS, „Azilul”, are premiera sâmbătă

Joi, 9 Februarie 2023 (16:49:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Azilul”, cea mai nouă producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, va avea premiera pe 11 februarie, la ora 19:00.

Primul spectacol coregrafic produs de teatrul sucevean este realizat de Alice Veliche, regizor și coregraf, fiind o adaptare după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki. Producția este realizată în parteneriat cu Școala Doctorală de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” Iași.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Răzvan Bănuț, Cristina Florea, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Diana Lazăr, Bogdan Amurăriței.

Biletele sunt puse în vânzare atât la casieria teatrului, cât și online, pe www.blt.ro.

„Spectacolul <Azilul> este o reprezentare coregrafică a textului dramaturgului Maxim Gorki, în care mișcarea corporală și cuvântul reușesc să se îmbine armonios, conturând proeminent interacțiuni, drame, incertitudini. Ansamblul spectacular este privit din perspectiva unui singur personaj fără identitate, pierdut în neantul propriei minți, aspect care determină modificări ale spațiului, timpului, personajelor”, spune, cu emoție, coregrafa Alice Veliche, aflată la prima colaborare cu TMMVS.

„Am întâlnit aici o echipă foarte talentată, muncitoare, implicată, care a venit în întâmpinarea mea cu bucurie și a acceptat propuneri pe care le-am făcut, iar ei au venit cu propuneri pe care le-am acceptat și au îmbunătățit produsul finit. Mi-aș dori să mai am ocazia să realizez spectacole aici”, a adăugat Alice Veliche, care este coregrafă independentă și activează ca instructor în cadrul unei școli private de dans.

Impresii după trei săptămâni de muncă intensă la „Azilul”

Sebastian Rațiu, care e la a doua colaborare pe partea de scenografie coregrafică, a remarcat faptul că Alice Veliche „a venit foarte bine pregătită pentru această producție, procesul de creație a început cu mult înainte de a intra pe scenă, nu a avut <goluri>, iar atmosfera a fost foarte plăcută, lucrându-se eficient într-un timp scurt. Pentru noi e un câștig că ne-a ales”.

„Noi suntem actori, nu dansatori, dar considerăm că a ieșit ceva foarte bine”, a menționat Cristina Florea.

„Este un produs care ne permite să ne exprimăm artistic total diferit de cum am făcut-o până acum. Avem spectacole clasice, muzicale, acum avem și unul coregrafic. Am avut doar trei săptămâni să lucrăm la acest spectacol, e un limbaj diferit și cred că va prinde foarte bine la public”, este părerea Clarei Popadiuc, care spune că experiența coregrafică acumulată acum le este foarte utilă și în alte proiecte teatrale.

„Foarte fain! Noi am mai avut momente coregrafice, dar acesta este primul spectacol coregrafic cap-coadă, totul e fluid și curge foarte frumos de la început până la final”, a rezumat Răzvan Bănuț rezultatul muncii întregii echipe, după trei săptămâni în care s-a lucrat intens.

„Mi-a plăcut pentru că spectacolul asta chiar m-a băgat în film, cum s-ar zice, în aceste săptămâni și când mergeam acasă aveam impresia că sunt într-un fel de azil...”, a remarcat, cu umor, Bogdan Amurăriței.

„Ați vorbit mai puțin, v-ați mișcat mai mult”, a concluzionat Angela Zarojanu, managerul teatrului sucevean, care a transmis celor care nu au mai găsit locuri la premieră că o nouă reprezentație va avea loc pe 22 februarie.

Cei care au realizat primul spectacol coregrafic la TMMVS

Pe lângă spectacolele care îi poartă semnătura - FEmale la Teatrul din Stejar, Spațiu – Suflet – Secundă la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Micul Prinț la Teatrul din Stejar - Alice Veliche a realizat coregrafia și în spectacole de teatru precum Masaj, regia Radu Afrim, sau Teorema maimuțelor infinite, regia Antonella Cornici. Una dintre cele mai mari împliniri profesionale de până acum rămâne realizarea coregrafiei pentru cea de-a 30-a ediție a Galei UNITER.

Andrei Cozlac, cel care realizează video designul pentru spectacolul „Azilul”, este artist video și lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași - Facultatea de Arte Vizuale, Secția Fotografie, Video și procesarea computerizată a imaginii și profesor colaborator la secția de media a Facultății de Arte în Limba Română din Târgu Mureș. Experimentalist, interesat de ultimele tehnologii multimedia, Andrei a colaborat în cadrul a numeroase proiecte independente, dar a semnat video designul și pentru spectacole de teatru create de renumiți regizori, precum: Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller, Theodor Cristian Popescu și Eugen Jebeleanu.

Andrei Cozlac nu se află la prima colaborare cu TMMVS, „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” și „curând aici va fi pustiu” fiind doar două dintre spectacolele care poartă semnătura sa de video designer.

Spectacolul „Azilul” conține efecte de lumini produse de stroboscop, ce pot declanşa crize persoanelor care suferă de epilepsie fotosenzitivă.

Regie și coregrafie: Alice Veliche

Video design: Andrei Cozlac

Scenografie și grafică afiș: Sebastian Rațiu

Asistent regie: Antonia Mihăilescu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul spectacol coregrafic produs de TMMVS, „Azilul”, are premiera sâmbătă.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primul spectacol coregrafic produs de TMMVS, „Azilul”, are premiera sâmbătă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei