Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 32 (8256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oligoelementele și somnul de calitate

Oligoelementele sunt foarte importante pentru organismul nostru și pentru somn. Ele au funcții fundamentale, cum ar fi întărirea oaselor, menținerea proceselor fiziologice, contribuția la producerea de anticorpi și menținerea hidratării corpului. Mai mult, ele sunt biocatalizatori, adică sunt capabile să accelereze reacțiile chimice care au loc în interiorul organismului. Din acest motiv, ele sunt indispensabile, ca și vitaminele. Iar deficiența lor are consecințe grave și produce dezechilibre care determină apariția a numeroase boli.

Oligoterapia este o metodă naturală de prevenire și tratare a diferitelor tulburări bazate pe asimilarea de elemente chimice, metale și metaloide, prezente în cantități foarte mici în materia vie. Adesea ne ajută în cazuri de deficiențe ca urmare a unei diete incorecte, care nu ne furnizează toate substanțele de care organismul nostru are nevoie. Pentru cei care suferă de insomnie, suplimentarea dietei cu oligoelemente poate fi de mare ajutor. Însă trebuie amintit că este necesar să acordăm dietei noastre toată atenția și să ne străduim să mâncăm alimente sănătoase și nutritive. Suplimentele naturiste nu ar trebui să fie o alternativă la o dietă sănătoasă, ci doar un sprijin.

Puteți găsi oligomineralele în farmacii și magazine naturiste. Dacă trebuie să luați două sau mai multe oligoelemente în aceeași terapie, nu le luați împreună, așteptați cel puțin 15 minute, sau luați unul dimineața și unul seara. Terapia trebuie făcută timp de cel puțin două luni. Puteți lua oligoelemente chiar dacă urmați o altă terapie, pentru că nu este în contradicție cu aceasta, ba chiar îi întărește de cele mai multe ori efectele. Frumusețea medicinei naturale constă tocmai în acest lucru.

Pentru insomnie, oligoterapia propune mai multe remedii: litiul este cel mai potrivit element pentru această problemă. Litiul servește la reducerea stresului, conducând astfel la un sentiment de relaxare, ajută la combaterea stărilor de agitație, nervozitate, iritabilitate, stres și este, de asemenea, foarte util pentru a ajuta copiii care se tem de noapte și nu dorm din cauza agitației. Luați o doză dimineața.

Aluminiu - sub formă de oligoelement - este un regulator al funcției cerebrale, acționează asupra sistemului nervos general, promovează recuperarea facultăților cognitive și este indicat atât în problemele legate de somn, cât și în cele legate de memorie. Aluminiul este util în caz de insomnie provocată de stres, în special pentru persoanele hiperactive care nu pot scăpa de gândurile zilei atunci când doresc să adoarmă. Dacă aveți aceste simptome, luați o doză seara, combinată cu litiu.

Mangan-cobalt: cine are un somn ușor, dar tinde să se trezească des, iar dimineața este obosit poate lua această combinație de oligoelemente, un flacon pe zi. În caz de anxietate, este bine să asociați mangan-cobalt cu litiu: 3 fiole de mangan-cobalt pe săptămână și câte o doză de litiu pe zi.

Cupru-aur-argint: aceste trei oligoelemente sunt foarte potrivite pentru cei care dorm foarte prost și, de asemenea, se simt nervoși, agitați și intoleranți. Combinația de cupru-aur-argint poate fi administrată împreună cu litiu în caz de stres ridicat (3 doze de cupru-aur-argint pe săptămână și o doză de litiu pe zi).

La final vă recomandăm câteva tincturi și macerate utile în tratarea insomniei.

Busuioc și mușețel: puneți 50 g frunze și flori de busuioc și 50 g flori de mușețel într-un litru de vin roșu Marsala timp de 5 zile. După 5 zile, filtrați lichidul și depozitați-l într-o sticlă închisă la culoare și sigilați-o. Beți un pahar pe zi timp de trei săptămâni.

Mac californian: luați 30-40 picături din tinctură, dizolvați în jumătate de pahar de apă și beți înainte de a merge la culcare.

Lavandă: luați 20 de picături din tinctură de 2 ori pe zi în jumătate de pahar de apă. Continuați tratamentul timp de cel mult 2 săptămâni.

Hamei: luați 20 picături de tinctură de 2 ori pe zi în jumătate de pahar de apă. Continuați tratamentul timp de maximum 1 lună.

Passiflora: luați 40 picături de tinctură dizolvată în jumătate de pahar de apă înainte de a merge la culcare.

Valeriană: puneți la macerat 10 g rădăcină uscată în 50 g alcool de 60° timp de 8 zile. După această perioadă, filtrați și depozitați la aer lichidul într-un borcan de sticlă închis. Luați 20 de picături înainte de a merge la culcare.

Mixt: se lasă la macerat timp de jumătate de zi 20 g frunze de melisă, 5g coajă proaspătă de lămâie rasă, 5 grame rădăcină de angelică, 5 g semințe de coriandru, 5 g nucșoară, 5 g cuișoare și 5 g scoarță de scorțișoară în jumătate de litru de apă. După acest interval, aduceți amestecul la fierbere și adăugați jumătate de litru de alcool de 90°. Transferați totul într-un recipient din sticlă și expuneți-l la soare timp de o lună, agitându-l des. Când este gata, filtrați-l și consumați o linguriță dizolvată în jumătate de ceașcă de apă între mese.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oligoelementele și somnul de calitate.
 Vizualizări articol: 3646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 30 voturi
Oligoelementele și somnul de calitate5.0530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei