Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 266 (8183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unul dintre tâlharii bătrânei din centrul Sucevei a fost dat în urmărire generală

Vineri, 11 Noiembrie 2022 (15:00:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta polițiștilor suceveni în cazul femeii în vârstă de 87 de ani atacată și tâlhărită în centrul Sucevei, caz terminat dramatic, prin decesul femeii, la patru zile de la atac, a dus la identificarea autorilor, însă doar unul a fost prins.

Mihai Aurel Sârbu, în vârstă de 23 de ani, din Gulia-Dolhasca, a fost arestat în lipsă de judecători, pentru că nu a fost găsit la percheziții, iar între timp a fost dat în urmărire generală. Poza și datele urmăritului general au fost postate pe site-ul Poliției Române și se așteaptă informații cu privire la locul unde s-ar afla.

Al doilea inculpat pus sub acuzare, Vasile Stoica, a fost prins de polițiștii judiciariști de la Biroul de Investigații Criminale Suceava și este arestat preventiv. De la Vasile Stoica s-au recuperat suma de 1.000 de lei și telefonul, bunuri sustrase prin violență de la femeia în vârstă de 87 de ani.

 

·       Au fugit pe jos, cu autobuzul, apoi cu trenul

 

Cazul a fost relatat în exclusivitate de Monitorul de Suceava în mai multe articole publicate în ultimele zile.

Pe 25 octombrie, Maria P., în vârstă de 87 de ani, fostă directoare de fabrică înainte de 1990, se deplasa pe strada Ștefan cel Mare din zona centrală a Sucevei. Femeia a fost urmărită de doi tineri până la intrarea în scara de bloc, într-unul din gangurile din zona esplanadei (primul din dreapta, dinspre strada Nicolae Bălcescu).

În gang, unde este intrarea în scara de bloc, bătrâna a fost împinsă și trântită la pământ, iar tâlharii i-au smuls geanta, din care au sustras suma de 1000 de lei și telefonul. Octogenara a ajuns la spital în acea după-amiază, având o contuzie de umăr. Femeia a primit îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată.

Din informațiile noastre, polițiștii au refăcut în mare traseul autorilor, care au fugit pe jos, apoi cu un autobuz, spre gara din Burdujeni, de unde au luat un tren spre Dolhasca.

Cei doi suspecți au fost căutați la domicilii, dar nu au fost găsiți.  Cei din familie au susținut că cei doi au plecat la muncă în străinătate, însă polițiștii au avut încă de la început rezerve privind veridicitatea declarațiilor. Dovadă că unul dintre cei căutați a fost prins câteva zile mai târziu.

 

·       Cât riscă pentru infracțiunea pentru care sunt puși sub acuzare acum

 

La patru zile de la tâlhărie, femeia în vârstă de 87 de ani a decedat la domiciliu.

Având în vedere decesul bătrânei, s-a dispus ca în cadrul autopsiei medicii legiști să se pronunțe dacă există legătură de cauzalitate între atacul din 25 octombrie și deces. Aparent, luxația de la umăr nu are legătură cu decesul. Poate fi luată în calcul și posibilitatea ca femeia să mai fi suferit o leziune internă în timpul căderii.

La autopsie s-au prelevat mai multe probe care ar putea aduce lămuriri suplimentare. Cert este că la acest moment nu s-a putut face o legătură de cauzalitate între atacul tâlharilor și moartea femeii.

Totuși, nici medicii legiști nu au dat un verdict clar, pentru că așteaptă rezultatele probelor de laborator. Abia după ce vor exista aceste rezultate, medicul legist va trage concluzii privind cauza certă a morții.

Cel puțin prin prisma traumei psihice, legătura de cauzalitate este evidentă.

Cel puțin la această fază a anchetei, cei doi inculpați sunt puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre tâlharii bătrânei din centrul Sucevei a fost dat în urmărire generală.
 Vizualizări articol: 1943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre tâlharii bătrânei din centrul Sucevei a fost dat în urmărire generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei