Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 266 (8183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, solicitată de Ion Lungu la ADR Piatra Neamț

Vineri, 11 Noiembrie 2022 (15:15:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent vineri la ADR Piatra Neamț, la Conferința "Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord-Est pornește la drum", primarul Sucevei, Ion Lungu, a salutat demararea noului exercițiu financiar pe POR 2021-2027, solicitând în același timp simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene.

La eveniment a participat, din partea Comisiei Europene, Krystof Kasprziy, șef adjunct al Unității pentru România, Direcţia Generală, Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, ministrul Turismului și Antreprenoriatului - Dan Cadariu, iar online, de la Bruxelles, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

De asemenea, a fost prezent secretarul de stat de la MIPE Ovidiu Cîmpean, care a semnat, în numele ministerului, împreună cu directorul general ADR Nord-Est, Vasile Asandei, demararea acestui nou exercițiu financiar pe POR, la nivelul Agenției de Dezvoltare Nord-Est.
„Am salutat în numele primarilor demararea noului exercițiu financiar pe POR 2021-2027 și am solicitat reprezentantului Ministerului Fondurilor Europene și directorului ADR Nord-Est să simplificăm procedurile de accesare a fondurilor europene, să luăm exemplul Poloniei (mai ales că reprezentantul comisiei europene prezent la Piatra Neamț este de origine polonă), ținând cont că deja s-au pierdut doi ani din exercițiul financiar actual 2021-2027, respectiv 2021 și 2022.
Am obţinut astăzi o victorie în acest sens, de simplificare a procedurilor, după discuțiile pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene și cu premierul, ieri. S-a renunțat la întocmirea documentului strategic care era în dezbatere publică – PIRU (Planul integrat de regenerare urbană), care ar fi întârziat accesarea fondurilor europene. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat de la MIPE, Ovidiu Câmpean.
Sper să putem depune cât mai repede proiecte la ADR Nord-Est pe noul Program Operațional Regional”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

La Conferința de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est au fost prezenți președinți de consilii județene, prefecți, primari și, nu în ultimul rând, oameni de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, solicitată de Ion Lungu la ADR Piatra Neamț.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, solicitată de Ion Lungu la ADR Piatra Neamț0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei