Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 266 (8183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cupe europene ”optimizate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până când vom fi acaparați, vrând-nevrând, de Mondialul din Qatar, să mai aruncăm o privire asupra cupelor europene, intrate în vacanța dintre ani odată cu tragerea la sorți a fazelor eliminatorii. Din capul locului trebuie spus că apariția celei de-a treia competiții, Liga Conferinței,  a făcut ca șaisprezecimile din Liga Europa, sau ceea ce înțelegeam noi prin această fază, să se transforme în... optimi cu repetiție! Model preluat și de ”Conferință”. Dacă în Liga Campionilor optimile au rămas optimi, cele 8 câștigătoare de grupă încrucișându-se cu cele 8 ocupante ale locurilor secunde, filtrate de criteriul geografic, în celelalte două competiții cele mai câștigate sunt... câștigătoarele de grupă, care beneficiază de o vacanță mai lungă, adică nu participă la prima rundă de optimi. Ele vor avea certitudinea că primăvara europeană se va suprapune cu cea din calendar. Astfel, în Liga Europa au coborât ocupantele locurilor 3 din Liga Campionilor, ca și până acum, doar că ele s-au împerecheat exclusiv cu ocupantele locurilor 2 din ”Europa”, rezultând astfel 8 meciuri. Diferența față de anii precedenți este că înainte cele 8 echipe de pe locurile 3 din LC găseau 24 de echipe calificate, întrucât ”Europa” avea 12 grupe. Se întregea astfel numărul de 32, rezultând clasicele șaisprezecimi. Acum, cu 8 grupe în tustrele cupele europene, a apărut găselnița asta: locurile 3 în competiția superioară joacă împotriva locurilor 2 din competiția inferioară (prima rundă de optimi), locurile 1 așteptând câștigătoarele (a doua rundă de optimi). Din această încrucișare selectivă, în Liga Europa a rezultat o înfruntare între Barcelona și Mnachester United, care în 2009 și 2011 era finală de Liga Campionilor! De altfel, Top 5 Campionate este abundent reprezentat în această fază de Europa League, ba chiar cu meciuri între ele (pe lângă Barça – MU, mai avem Juve – Nantes și Bayer – Monaco). Mai jos, în ”Conferință”, prima rundă de optimi e raiul veleitarilor, doar două echipe din Serie A rătăcindu-se pe aici (Lazio – ca loc 3 în ”Europa” și Fiorentina – ca loc 2 în ”Conferință”). După cum știți, tocmai pe Lazio a pescuit-o CFR Cluj! Aș aminti aici și dubla Bodo Glimt – Lech Poznan, emblematică pentru nivelul acestei runde. Care nivel mai crește un pic din a doua rundă, alăturându-se echipe ca West Ham, Villarreal sau Nice. Serios vorbind, cu puțin noroc, ”Conferința” ar putea fi câștigată de aproape oricine. Mai puțin de echipele românești, la nivelul la care se prezintă ele în ultimii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupe europene ”optimizate”.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cupe europene ”optimizate”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei