Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 266 (8183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Digitalizare

În doar 10 zile, 4.400 de carduri de călătorie și peste 3.700 de bilete au fost eliberate prin sistemul e-ticketing introdus de TPL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenilor nu le-a fost greu să facă trecerea la noul sistem de eliberare a biletelor și abonamentelor de călătorie, pentru a circula cu autobuzele și microbuzele TPL. De la 1 noiembrie, când a fost pus în funcțiune sistemul  e-ticketing pentru transportul public din municipiul reședință de județ, până pe 10 noiembrie inclusiv, au fost eliberate aproape 4.400 de abonamente în sistem digital, de tip card, precum și 3.725 bilete valabile 60 de minute.

Directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc, a precizat că din cele 4.397 de carduri distribuite în această perioadă, 3898 sunt abonamente lunare valabile 30 de zile, 20 sunt abonamente nominale valabile 15 zile, alte 20 abonamente nominale valabile 7 zile, 197 sunt abonamente nominale valabile 1 zi, 31 sunt abonamente lunare nenominale valabile 30 de zile, 8 sunt abonamente nenominale valabile 15 zile, 6 sunt abonamente nenominale valabile 7 zile și 47 sunt abonamente nenominale valabile 1 zi.

Dintre cele 3.898 abonamente lunare valabile 30 de zile, 1212 carduri reprezintă abonamente fără reducere, 1773 sunt abonamente gratuite pentru elevi, 794 sunt abonamente reduse cu 50% pentru pensionari, 101 abonamente reduse cu 50% pentru studenți, 9 sunt abonamente gratuite pentru persoanele deportate sau deținute politic, unul este abonament gratuit pentru veterani de război și 4 sunt abonamente reduse cu 50% pentru donatori de sânge.

„De asemenea, au fost reîncărcate portofelele electronice atașate cardurilor cu suma totală de 1491 lei, din care au fost folosiți 81 de lei pentru 3 abonamente nominale de 7 zile, 786 de lei pentru 131 abonamente nominale de o zi și 40 de lei pentru 4 abonamente nenominale de o zi, iar 584 lei încă nu au fost utilizați pentru cumpărarea de titluri de călătorie.

În această perioadă 7 călători și-au pierdut cardurile nominale și au primit carduri nominale noi fără a pierde astfel titlurile de călătorie active de pe card sau sumele de bani din portofelul electronic”, a precizat directorul TPL Suceava.

Comparativ cu primele 10 zile ale lunii noiembrie 2021, vânzările totale sunt cu 43% mai mari, dar reprezentanții TPL consideră că această creștere nu se datorează sistemului de ticketing, ci mai degrabă revenirii treptate la stilul de viață anterior perioadei de pandemie.

„Nu se observă variații semnificative față de perioada similară de la începutul lunii octombrie a acestui an.

Menționăm, de asemenea că, în ciuda creșterii semnificative a prețului energiei electrice și a faptului că TPL nu beneficiază deocamdată de prețuri plafonate la energia electrică, prin utilizarea autobuzelor electrice costurile cu energia per km sunt cu peste 40% mai mici decât în cazul utilizării autobuzelor cu combustibil convențional (diesel)”, a adăugat Gabriel Petruc, noul director al TPL Suceava.

În urma implementării de către Primăria Suceava a unui program de modernizare, cu fonduri europene și elvețiene, pe lângă dotarea TPL cu 47 de autobuze și microbuze, zeci de stații de încărcare,  au fost introduse și  22 de automate amplasate în stațiile de călători, de unde sucevenii își pot achiziționa bilete, abonamente nenominale și carduri de călătorie (pe care își pot pune bani într-un portofel electronic), cu cash sau card.

Deocamdată este o perioadă de acomodare, în care se merge pe sistem hibrid, astfel că biletele pot fi cumpărate și din autobuz, de la taxatoare, care nu vor mai fi pe trasee de anul viitor, când se va merge doar pe sistemul de controlori.

De asemenea, în 47 de stații sunt în teste panourile de afișaj, ce indică numărul liniei și timpul în care autobuzul ajunge în stație.
O altă schimbare majoră este că abonamentele elevilor vor fi eliberate o singură dată, sub formă de card cu valabilitatea până la 15 septembrie 2023. Acestea se pot obține de la cele patru puncte de vânzare din stațiile Obcini, Gară, Centru și Orizont, la care în zilele acestea se observă cozi ca pe vremuri la pâine, doar că acestea se vor reduce tot mai mult și vor dispărea curând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În doar 10 zile, 4.400 de carduri de călătorie și peste 3.700 de bilete au fost eliberate prin sistemul e-ticketing introdus de TPL Suceava.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
În doar 10 zile, 4.400 de carduri de călătorie și peste 3.700 de bilete au fost eliberate prin sistemul e-ticketing introdus de TPL Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei