Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 266 (8183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activități educative din cadrul proiectului ,,Micii pietoni”, la Grădinița Prichindel

Vineri, 11 Noiembrie 2022 (17:42:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Prichindel” Suceava au participat vineri, 11 noiembrie 2022, la activități educative din cadrul proiectului ,,Micii pietoni” și al comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței.

Acțiunile s-au desfășurat sub îndrumarea directoarei Grădiniței cu Program Prelungit ,,Prichindel” Suceava, prof. Dorina Dunăreanu, și a cadrelor didactice coordonatoare: prof. Marinela Dutcovici și prof. Casandra Trandafir.

În colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava - Biroul Siguranță Școlară, preșcolarilor li s-au explicat regulile de circulație de bază, apoi aceștia au fost antrenați pentru a pune în practică informațiile dobândite cu ajutorul jocurilor: ,,Stânga sau dreapta”, ,,Semaforul”, ,,La ce semn de circulație mă gândesc?”, ,,Prietena noastră, zebra!”, ,,Despre oamenii care ne protejează în comunitate. Politiștii”, ,,Așa da, așa nu”.

După cum ne-au spus organizatorii activităților educative, preşcolarii nu conştientizează foarte bine pericolul şi trebuie să înţeleagă riscul la care se expun atunci când se află pe stradă. „Poveştile, jocurile educative pe marginea cărora copiii sunt invitaţi să discute şi să reflecteze sunt utile în a-i ajuta să înţeleagă faptul că accidentele sunt periculoase, pot înţelege felul în care vehiculele contribuie la pericolul sau siguranţa în trafic. Copiii își însușesc gesturile și comportamentele părinților și ale adulților relevanți din viața lor. Având în vedere timpul pe care îl petrec la grădiniță, este util ca educația rutieră să se realizeze de timpuriu, iar cadrul didactic devine un exemplu în sine pentru copil”, au spus coordonatorii preșcolarilor.

La activitate s-a prezentat și echipajul canin din cadrul Poliției Municipiului Suceava, care a  realizat o demonstrație de dresaj canin, într-o formă adecvată vârstei preșcolarilor. Activitatea a fost urmată de expunerea unor modalități de prevenire a violenței (sub deviza: ,,Ia atitudine, spune stop violenţei!”), cum să acționeze în cadrul apariției unui comportament agresiv, cum să nu fie agresivi și cum trebuie să se poarte în grădiniță pentru a nu-și face rău lor și celorlalți.

„Practicarea unui comportament civic nonviolent într-o societate democratică: un comportament activ, liber, responsabil, tolerant, deschis, comunicativ, reflexiv, autoevaluativ, dar totodată preventiv, este ceea ce trebuie să primeze în relațiile lor cu cei din jur, copii, adulţi”, au concluzionat cadrele didactice implicate la activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități educative din cadrul proiectului ,,Micii pietoni”, la Grădinița Prichindel.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activități educative din cadrul proiectului ,,Micii pietoni”, la Grădinița Prichindel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei