Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cardiologul Ciprian Mitric va implanta stimulatoare cardiace, de anul viitor, în laboratorul înființat în Spitalul de Urgență Suceava

Miercuri, 2 Noiembrie 2022 (13:55:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava va avea până la sfârșitul acestui an un laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace și în care se va asigura monitorizarea pacienților cu implant de stimulatoare. Medicul-șef al secției Cardiologie din spital, dr. Ciprian Mitric, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că lucrările la noul laborator vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, dar obținerea avizelor ulterioare necesare, de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) și de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, va întârzia începerea activității până în prima parte a anului viitor.

Dr. Mitric, medic primar supraspecializat în implantarea de stimulatoare cardiace, a arătat că la această dată pacienții din Suceava care au nevoie de stimulator cardiac trebuie să meargă la spitale din centre universitare. La Iași, orașul cel mai apropiat, sunt două spitale care efectuează intervenția, vitală pentru pacienți care suferă de anumite afecțiuni cardiace. În cursul anului trecut, numai secția cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Suceava a transferat aproximativ 100 de pacienți care aveau nevoie de stimulator cardiac, dar conform estimărilor managerului spitalului, dr. Alexandru Calancea, de asemenea medic cardiolog, numărul ar fi cel puțin dublu, dacă sunt incluși și pacienții trimiși de la alte spitale din județ și de clinicile private.

„Vom fi doi medici cu competență în implantarea de stimulatoare cardiace și dorim să asigurăm pacienților cel mai optim tratament. Sperăm ca la sfârșitul anului laboratorul să fie finalizat și să începem procedurile de implant”, a declarat dr. Ciprian Mitric.

La rândul său, managerul Calancea a afirmat că până când spitalul va intra în programul național de implant finanțarea tratamentului va fi asigurată din bugetul propriu.

Investiția pentru acest laborator este de 3,5 milioane de lei și a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean, instituția tutelară a spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardiologul Ciprian Mitric va implanta stimulatoare cardiace, de anul viitor, în laboratorul înființat în Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 3182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cardiologul Ciprian Mitric va implanta stimulatoare cardiace, de anul viitor, în laboratorul înființat în Spitalul de Urgență Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei