Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Prima ediție a Olimpiadei de Astronomie, Juniori, primită cu entuziasm de participanți și reprezentanți din minister

Miercuri, 2 Noiembrie 2022 (15:34:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 31 octombrie – 7 noiembrie, România organizează prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, municipiul Câmpulung Moldovenesc fiind gazda competiției din acest an.

Festivitatea de deschidere a competiției a avut loc marți, 1 noiembrie a.c., la Câmpulung Moldovenesc, evenimentul beneficiind de prezența autorităților locale și județene, dar și a unor reprezentanți ai Ministerului Educației.

Florian Ionel Lixandru, secretar de Stat în Ministerul Educației, a arătat că organizarea primei ediții a olimpiadei este încă o dovadă a angajamentului puternic pe care Ministerul Educației din România și l-a asumat, ca parte a strategiei pentru o educație de calitate.

 „Suntem onorați că România găzduiește aici, în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, tineri profesioniști cu un înalt nivel de pregătire care participă, în 2022, la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului  pentru Juniori. (...) În acest context, consider că organizarea și participarea la o astfel de competiție de înalt nivel este o modalitate excelentă de a dobândi cunoștințe, de a învăța unii de la alții și, de ce nu, de a găsi răspunsuri la provocările care apar constant în jurul nostru!”.

De asemenea, Elisabeta Ana Naghi, inspector școlar general pentru disciplinele matematică și astronomie în cadrul Ministerului Educației, a transmis că prima ediţie a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022, (OIASSJ 2022) este un start care pune studiul spațiului pe un loc binemeritat al cunoașterii la care elevii trebuie să aibă acces, aceștia putând să ajungă să contribuie la dezvoltarea  științelor spațiale.

„Privesc cu încredere spre viitor, văzându-vă pe voi, cei de față. În voi stă puterea de a ne apropia de stele, fără a ne îndepărta de divinitate.

Mulțumesc organizatorilor, în special domnului prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, pentru inițiativă și pentru faptul că au făcut posibil ca această primă ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, 2022  să aibă loc în România, județul Suceava, în minunatul oraș Câmpulung Moldovenesc, așa cum și prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică a avut loc tot în România, în anul 1959”.

 

·       Elevi din opt țări

        

Olimpiada reunește echipaje din opt țări – Thailanda, Columbia, Cehia, Grecia, Nepal, România, Republica Moldova și Ucraina, fiecare echipă fiind constituită din 3 – 5 elevi și profesori coordonatori. Concurenții au vârsta maximă de 15 ani, potrivit regulamentului. 

În calitate de țară organizatoare, România va participa cu 2 echipaje de elevi. Din prima echipă fac parte elevii suceveni David Palaghianu, din clasa a IX-a, și Rafaela Barac Bologa, din clasa a X-a, ambii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Elevii vor susține două probe: cea teoretică (4 ore) și cea observațională, care la rândul ei este structurată în alte trei probe  - proba de Planetariu (la Suceava), proba hărții mute și proba de noapte, cu instrumente observaționale.

Organizatori – Ministerul Educației prin IȘJ Suceava, Primăria Câmpulung Moldovenesc, Universitatea Suceava, Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung, Societatea Științifică „Cygnus”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima ediție a Olimpiadei de Astronomie, Juniori, primită cu entuziasm de participanți și reprezentanți din minister.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima ediție a Olimpiadei de Astronomie, Juniori, primită cu entuziasm de participanți și reprezentanți din minister5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei