Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 7.000 de lei, adunați la evenimentul caritabil „Îmbrăţişări Gratuite”

Miercuri, 2 Noiembrie 2022 (09:23:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 7.000 de lei s-au adunat la evenimentul caritabil „Îmbrăţişări Gratuite”, ediția a VI-a, desfășurat la finele lunii octombrie, la Grădina Mariajelor din Câmpulung Moldovenesc (sponsor și partener al Asociației „Freamăt de Speranţă”). Au fost peste 180 de oameni prezenți la eveniment, oameni veniți să dăruiască și să primească îmbrățișări.

Inițiatorul evenimentului caritabil, Asociaţia „Freamăt de Speranţă”, împreună cu Asociația Institutul Bucovina, reprezentată de președintele Vasile Gafiuc, și Asociația Centrul de Recuperare Bucovina, reprezentată de Iuliana Coca, au reușit să organizeze un eveniment „de poveste”. Anca Crăciun, președinta Asociaţiei „Freamăt de Speranţă”, mama poetului Sebi Crăciun, a mulțumit gazdelor evenimentului, Larisa Francesca Nisioi și Lucian Nisioi, a mulțumit tuturor sponsorilor, persoane fizice sau firme, a mulțumit „micilor eroi”, copiii și tinerii cu nevoi speciale beneficiari ai Asociației Umanitare „Freamăt de Speranță”. Asociația a fost înființată în 2015 de poetul Sebi Crăciun, „pentru a se susține atât pe el, cât și pe ceilalți copiii cu dizabilități în recuperare, pentru a oferi celor ce vin din urmă ceea ce lui i-a lipsit: recuperare de calitate acasă, în Bucovina”.

Anca Crăciun a mai spus că motorul activității „Îmbrăţişări Gratuite” este de fiecare dată poetul Sebi Craciun, care încă de la 13 ani a decis că el și prietenii lui nu vor întra în jocul Halloween-ului și că vor încerca să sărbătorească un altfel de Halloween.

 

·        Invitați speciali

 

,,Într-o lume a violenței excesive și a comercialului, avem nevoie de alternative;  într-un secol în care bullyingul este una din cele mai arzătoare probleme, avem nevoie de contraatac. Alternativa comercialului e tradiționalul, iar alternativa hărțuirii e îmbrățișarea. Acestea sunt obiectivele evenimentului <Îmbrățișări Gratuite> organizat de către Asociația <Freamăt de Speranță>, care are drept țel integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități și promovarea sărbătorilor tradiționale”, este, pe scurt, mesajul transmis de Sebi Crăciun și de Anca Crăciun oamenilor cărora le pasă de alți oameni.

Evenimentul a avut invitați speciali, prieteni mai noi sau mai vechi ai copiilor cu dizabilități din Câmpulung Moldovenesc: Gabriel Kisczuk - interpret  de muzică ușoară, semifinalist la Vocea României; Ionel Chiruța - interpret de muzică populară; Formația Vocal Instrumentală Piatra Șoimului;

Elisa Hechelciuc - interpretă de muzică populară; Dorel Mihoc - MIDO-interpret de muzică ușoară; Alina Bianca Asavoaie - interpretă de muzică ușoară, nevăzătoare; Grigore Năsui - interpret de muzică populară și prezentator al evenimentului; Ghiorghiță Rotaru - interpret de muzică populară;  Andrei Dănuț Nastiuc - interpret de muzică populară – juniori;

Loredana Călin - interpretă de muzică populară;  

Ioana Stamate Viorica - interpretă de muzică populară – juniori; Cristian Rîmbu - interpret de muzică populară; Carina Maria Iureniuc - interpret de muzică populară – juniori; Gabriel Iulian Cîrcu - interpret de muzică populară;  

Formația Allegro - interpretă Georgiana Tudorița Costăchescu.

 

·        Daruri pentru copii

 

Participanții i-au recompensat pe artiști cu îndelungi aplauze. Chiar dacă intrarea a fost liberă, publicul a cumpărat cu generozitate obiecte create de copiii cu dizabilități în cadrul activității ,,Să învățăm să ne ajutăm”, după care au participat la ,,Tombola Speranței”. Alți participanți la eveniment au donat în urnele pregătite de organizatori, fără să mai participe la tombolă.

„Familia Freamăt de Speranță” s-a bucurat de prezența unui grup format din 27 de voluntari de la Școala Postliceala „FEG Educațion” Suceava, care a adus copiilor hăinuțe, dulciuri, jucării și fructe.

Președinta Asociației „Gura Humorului Donează”, Adriana Crăiuț, a venit la evenimentul caritabil alături de partenerii săi, aducând scutece și mâncare pentru bebelușii care fac terapie în centrul câmpulungean. „Artistul Cristian Rîmbu a donat, spre a fi licitate, două naiuri Alto din bambus create de el și primul fluier cu care a început să cânte”, a mai spus Anca Crăciun.

În semn de solidaritate cu persoanele sărbătorite, cu copiii și tinerii cu dizabilități, participanții au purtat haine albe și au împărțit „îmbrățișări gratuite”.

Un moment emoționant a fost creat de Armin Ivan, voluntar și membru de onoare al Asociației „Freamăt de Speranță”,  care a interpretat imnul asociației, creat de Sebi Craciun, pe când avea doar 12 ani. „Armin Ivan a fost acompaniat de voci de înger, fiindcă, într-adevăr, copiii din Asociația <Freamăt de Speranță> au fost cu toții îmbrăcați în alb, iar cei mai mici au purtat simbolic aripi de înger. La eveniment au luat parte atât beneficiari, care sunt înscriși acum în programul de recuperare, cât și persoane care s-au recuperat și au venit în semn de recunoștință, alături de cei care încă mai au de luptat cu boala și alături de terapeuții Clinicii de recuperare <Sfântul Nectarie>, clinică înființată la Câmpulung Moldovenesc de mine, pentru a putea să ofere terapii și celor aflați în nevoi”, a explicat Anca Crăciun.

 

·        Împreună pentru un vis

 

De asemenea, organizatorii evenimentului au mai spus că dorința lor cea mai mare este aceea de a susține, în primul rând, „pe cei mai sensibili membri ai comunității noastre, copiii și tinerii cu dizabilități, pentru a le asigura integrarea optimă în comunitate și adunarea de fonduri necesare pentru proiectul <Centrul de recuperare din Bucovina >, un centru atât de necesar comunității noastre, deoarece în toată Țara Fagilor nu există un loc dedicat acestor semeni ai noștri”. Pe lângă cei aproximativ 7.000 de lei adunați în urne, a mai spus Anca Crăciun, „ne place să credem că după acest eveniment a rămas o lume mai bună pentru copiii cu dizabilități, niște oameni mai pregătiți să-i accepte și să-i ajute și o comunitate mai unită. Mulțumim tuturor celor care au reușit să se mobilizeze pentru a ne fi alături, împreună pentru un vis, construirea unui Centru de recuperare atât de necesar comunității”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 7.000 de lei, adunați la evenimentul caritabil „Îmbrăţişări Gratuite”.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 7.000 de lei, adunați la evenimentul caritabil „Îmbrăţişări Gratuite”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei