Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scade timpul de așteptare pentru stenturi la inimă. Spitalul din Suceava are acum trei cardiologi intervenționiști

Miercuri, 2 Noiembrie 2022 (14:36:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mărirea echipei de medici cardiologi intervenționiști la secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va duce la scăderea listelor de așteptare pentru montarea stenturilor la inimă pentru pacienții cardiaci cronici. De la 1 noiembrie a.c., alături de medicul primar cardiolog supraspecializat în cardiologie intervențională Paul Turcoman și medicul specialist supraspecializat în cardiologie intervențională Laurian Blaga a venit și cunoscutul cardiolog intervenționist Roberto Haret, astfel încât numărul de astfel de proceduri poate crește.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a organizat, miercuri, o conferință de presă împreună cu echipa de cardiologi intervenționiști și a declarat că extinderea activității în acest domeniu este urmarea firească a creșterii adresabilității unității medicale, căutată nu doar de pacienți din județul Suceava, ci și din județele vecine, Botoșani și Neamț. Dr. Calancea a spus că dacă pentru susținerea programului de stenturi pentru pacienții cu infarct acut nu au fost niciodată probleme de finanțare, pentru programul de stenturi pentru bolnavii cardiaci cronici s-au mai înregistrat sincope, care au trebuit compensate din fondurile spitalului.  

Dr. Paul Turcoman a arătat că, din iulie 2019, când a venit la spitalul din Suceava, și până acum, aici au fost tratați 2.107 pacienți cronici și 818 pacienți cu infarct miocardic acut. Media infarctelor acute  în județ este de 240-250 pe an, potrivit medicului. „Până ieri, Suceava a fost singurul centru din țară care a susținut programul de acuți și cronici cu un singur medic, la început, apoi cu doi, după ce a venit și dr. Blaga”, a declarat dr. Turcoman. Acesta a precizat că în urma solicitării pe care a făcut-o către Ministerul Sănătății, în luna octombrie a acestui an s-au alocat cardiologiei intervenționale din spital suma de 510.000 de lei, „bani suficienți pentru a lucra cu motoarele la maximum”. Medicul a spus că listele de așteprare pentru stenturi sunt, la această oră, până în ianuarie 2023, inclusiv. Atât el, cât și dr. Blaga au subliniat că „nu a existat pacient care să aibă nevoie de urgență de stenturi și să nu fie rezolvat la Spitalul Județrean de Urgență Suceava”.„Am ajuns la nivelul centrelor universitare Iași, București și Cluj”, a precizat dr. Paul Turcoman.

Întrebat câte ore va lucra doctorul Roberto Haret la spital, managerul Alexandru Calancea a declarat că „va lucra peste 7 ore/ zi”, iar dr. Haret a spus că va fi în spital cât va fi nevoie. „Am ambiția și orgoliul ca oamenii din județul Suceava să înțeleagă că putem oferi servicii la fel de bune ca în centrele universitare”, a afirmat dr. Roberto Haret.

Deocamdată, acesta are cu spitalul contract de prestări servicii, concursurile de angajare pe perioadă nedeterminată fiind blocate în sistemul sanitar de stat, până la 31 decembrie 2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scade timpul de așteptare pentru stenturi la inimă. Spitalul din Suceava are acum trei cardiologi intervenționiști.
 Vizualizări articol: 2499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Scade timpul de așteptare pentru stenturi la inimă. Spitalul din Suceava are acum trei cardiologi intervenționiști5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei