Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Cadariu anunță noi reguli privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor de schi pentru agrement

Miercuri, 2 Noiembrie 2022 (18:13:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat că în ședința de miercuri Guvernul României a adoptat Hotărârea privind modificarea HG nr. 263/2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement. „Singuranța tuturor celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile din România trebuie să primeze! În perspectiva următorului sezon turistic, atunci când o mare parte dintre români, dar și străini vor alege să își petreacă vacanțele în destinațiile locale, la munte, am făcut o analiză a legislației specifice pentru omologarea pârtiilor și traseelor de schi, din care a reieșit necesitatea actualizării acesteia, respectiv a unor condiții de securitate. Alături de viitoarele investiții pe care le vom finanța, noile măsuri contribuie la una dintre prioritățile asumate, în calitate de ministru liberal, respectiv dezvoltarea domeniului schiabil”, a spus Constantin-Daniel Cadariu.

El a arătat că acest act normativ reglementează accesul persoanelor cu nevoi speciale pe pârtiile de schi, cu referire punctuală la echipamentul acestora, și actualizează nivelul amenzilor, astfel încât să crească gradul de conștientizare al administratorilor de pârtii și al turiștilor, în ceea ce privește respectarea obligațiilor ce le revin. „Prevenția definește activitățile de control în turism, realizate de minister; ne dorim un mediu de afaceri sănătos și performant. Tocmai din aceste motive am ales calea îndrumării operatorilor economici, ca principal punct de interes, în scopul armonizării la nivel național a bunelor practici. Însă, acolo unde nu există înțelegere, trebuie să fim fermi, în special atunci când vorbim despre siguranța turiștilor”, a completat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

El a mai spus că în funcție de gravitatea abaterii este prevăzută posibilitatea aplicării odată cu sancțiunea contravențională principală și a sancțiunii contravenționale complementare, respectiv retragerea certificatului de omologare a pârtiei sau a traseului de schi pentru agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cadariu anunță noi reguli privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor de schi pentru agrement.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cadariu anunță noi reguli privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor de schi pentru agrement0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei