Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 258 (8175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nu faceți ce face Popa!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cred că există ceva mai comic decât rivalitatea asta dintre Crăciunescu și Porumboiu. Oameni veșnic tineri, în sensul că nu par să ajungă vreodată la senectute. De unde, în studiourile tv, toată lumea se aștepta să fie lămurită de Crăciunescu despre al doilea penalty primit de Rapid în meciul cu CFR Cluj, fostul arbitru se leagă și de primul, la care identifică un fault prealabil în atac și îl elimină din pix și pe ăla! Despre al doilea penalty spune că e o mână acolo, dar nu i se par ”lucruri evidente”. Păi fix așa a fost și la primul penalty, nimeni, nici pe comentariul în direct, nici la pauză, în studio, nu-și punea problema că Luckassen l-ar fi incomodat cu ceva pe Yuri. O fi fost vreo atingere, că atacantul voia să joace și el mingea, după cum și portarul a vrut. Probabil Crăciunescu a trecut la nivelul următor, acum rivalizează cu VAR-ul, nu cu centralul! Apoi apare și Porumboiu, care restabilește reperele pentru prima fază, dar o validează și pe a doua, argumentul său fiind rizibil, căderea lui Dugandzic trebuie să aibă o explicație, că doar n-o fi ”cădere de calciu”. Dar cum așa, n-am văzut zeci-sute-mii de fotbaliști căzând fără motiv, doar de pomanagii?! Inclusiv în regulament e prevăzută acordarea cartonașului galben pentru simulare. Părerea mea este că arbitrul n-a avut cum să vadă ținerea reciprocă, jucătorul croat ducând mâna în spate, ci doar pe a lui Burcă, una mai firavă, de răspuns, de echilibrare. Imediat ce a simțit mâna clujeanului pe el, Dugandzic s-a prăbușit. În duelurile astea, aproape întotdeauna atacantul e cel care accentuează, care cade pentru a câștiga ceva, cu riscul maxim al unui cartonaș, în timp ce fundașul nu-și permite riscul mult mai mare de a-și lăsa adversarul singur cu portarul, în caz că nu impresionează arbitrul. Dar exact pentru așa ceva există sistemul VAR! De ce nu s-a dus Popa la monitor, ca la primul penalty? Varianta mea de răspuns e că n-ar fi suportat să-și anuleze iarăși decizia, așa că a decis să meargă orbește, că poate are el noroc. N-a avut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu faceți ce face Popa!.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nu faceți ce face Popa!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei