Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 246 (8163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reactivi expirați descoperiți în laboratoare de analize medicale, de către inspectorii DSP Suceava

Miercuri, 19 Octombrie 2022 (14:46:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de la Serviciul de control în sănătate publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au descoperit, la controalele pe care le-au efectuat în luna septembrie a.c., mai multe nereguli la laboratoare de analize medicale, la o unitate de transfuzii, la cabinete de înfrumusețare etc. Directorul DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a informat, printr-un comunicat de presă, că luna trecută inspectorii sanitari au efectuat 360 de acțiuni de control, în urma cărora au aplicat 19 sancțiuni contravenționale constând în 3 avertismente și 16 amenzi în valoare totală de 57.000 lei. Printre obiectivele verificate au fost un cabinet de medicină de familie, 7 ambulatorii de specialitate, 7 cabinete stomatologice, 39 de laboratoare de analize medicale, o unitate de îngrijire la domiciliu, 8 unități de transfuzii. De asemenea, au mai fost două controale în domeniul apă; 9 controale în unități de turism, soldate cu două amenzi în valoare totală de 4.600 lei; 13 controale la unități din categoria mediu, cu 5 amenzi în valoare totală de 22.000 lei; 12 controale la categoria biocide; 71 controale în unități de învățământ, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 6.000 lei; 33 controale la unități sanitare cu excepția spitalelor, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 4.400 lei; trei controale la spitale; 34 de controale în domeniul deșeurilor periculoase; 5 controale la unități din domeniul apelor de îmbăiere, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 12.000 lei și un control la un  cabinet de înfrumusețare.

 

·       Trei avertismente și 13 amenzi date de inspectorii DSP la obiective din categoria non aliment

În total, în obiectivele din categoria nonaliment inspectorii sanitari au efectuat în septembrie 183 de controale, după care au fost aplicate 3 avertismente și 13 amenzi, în valoare totală de 49.000 de lei.

Neregulile depistate au fost existența și/sau utilizarea reactivilor cu termen de valabilitate expirat în laboratorul de analize medicale, precum și nerespectarea duratei stocării temporare a deșeurilor medicale infecțioase în incinta laboratorului de analize medicale; neutilizarea echipamentului de protecție curat și complet de către personalul unității; producerea de zgomot, praf și fum care pot crea riscuri pentru sănătatea comunitară; nerespectarea de către persoanele fizice a normelor de igienă care reglementează zonele de locuit și nerespectarea distanțelor minime de protecție sanitară stabilite prin normele de igienă referitoare la zonele de locuit,  neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spațiile frigorifice; utilizarea apei care nu corespunde normelor de calitate, conform reglementărilor în vigoare; lipsa documentelor de reglementare sanitară prevăzute de legislația în vigoare.

DSP a efectuat și 177 de controale în obiective din categoria aliment, soldate cu 3 amenzi, în valoare totală de 8.000 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 5 controale la producători și ambalatori; 5 controale la distribuitori și transportatori; 118 de controale la retaileri, fiind aplicată o amendă în valoare totală de 5.000 lei; 52 de controale în unităţi din sectorul servicii, fiind aplicate două amenzi în valoare de 3.000 lei și două controale la producători primari care vând direct consumatorului final.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neefectuarea controlului medical periodic al lucrătorilor; neefectuarea cursului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă și neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în unitatea de alimentație publică.

În cursul lunii septembrie 2022 au fost rezolvate și 21 sesizări și au fost efectuate 29 de acţiuni de îndrumare şi consultanță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reactivi expirați descoperiți în laboratoare de analize medicale, de către inspectorii DSP Suceava.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Reactivi expirați descoperiți în laboratoare de analize medicale, de către inspectorii DSP Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei