Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 246 (8163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Camion cu lemn fără acte, depistat de activiștii de mediu în curtea Postului de Poliție Arbore

Miercuri, 19 Octombrie 2022 (17:09:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activiștii de mediu Daniel Bodnar și Mihai Prutean au depistat, miercuri, un camion care transporta lemne fără a figura ca transport de proveniență legală, marea surpriză fiind că vehiculul a intrat chiar în curtea Postului de Poliție Arbore.

Mai mult, lemnul a fost descărcat, iar un bărbat a început să taie lemnul de fag pentru foc în curtea poliției. La postul de poliție nu era nici un polițist, astfel că activiștii de mediu au sunat la 112.

Un echipaj al Poliției Solca a venit la fața locului și a început să facă verificări. Într-adevăr, lemnul nu figura ca fiind de proveniență legală.

De precizat că șeful de post de la Arbore are locuința de serviciu în aceeași clădire cu postul de poliție. Cel puțin pentru Postul comunal Arbore nu există vreo comandă legală de achiziție lemn.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis un punct de vedere în care nu neagă sesizarea activiștilor. Se precizează că au fost alocate toate cantitățile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens, astfel că situația este hilară și pentru superiorii din IPJ Suceava.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare efectuată de un activist de mediu cu privire la o cantitate de material lemnos descărcată în curtea Postului de Poliție Arbore, IPJ Suceava precizează următoarele:

Conducerea IPJ Suceava a dispus de îndată verificări prin structura de control intern pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului și stabilirea modului în care materialul lemnos a fost transportat și depozitat în curtea postului de poliție.

Verificările vizează atât aspectele privind respectarea legalității activităților, cât și cele privind etica și deontologia profesională.

Totodată, IPJ Suceava precizează că prin Serviciul Logistic au fost alocate toate cantitățile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens.

În funcție de rezultatele verificărilor efectuate cu privire la acest caz, IPJ Suceava va sesiza și celelalte organe competente, inclusiv structura de parchet competentă.

Subliniem încă o data că respectarea normelor deontologice este o prioritate a Poliției Române, iar prin structurile abilitate vom dispune toate măsurile necesare ca instituția noastră să fie percepută la adevărata dimensiune”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava. 

 

”Noi cerem sprijinul autorităților când semnalăm un transport ilegal și chiar ei, polițiștii, să primească lemnul ilegal în curtea instituției?”

Mihai Prutean, cel care a sesizat transportul în neregulă și l-a anunțat ulterior și pe activistul Daniel Bodnar, a declarat: ”Eram pe drumul principal, spre Iaslovăț, și am văzut acel camion ieșind de pe un drum secundar. Am mers în spatele lui, am făcut verificări și văzut că nu deține aviz. Apoi, ce să văd, porțile erau deschise la Poliția Arbore pentru acel camion, care, după cum se vede, a intrat în curtea poliției. Lemnul a fost descărcat foarte repede și tot repede lemnul a fost tăiat.

E lemn fără aviz, e josnic ce se întâmplă, noi cerem sprijinul autorităților când semnalăm un transport ilegal și chiar ei, polițiștii, să primească lemnul ilegal în curtea instituției?”


În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camion cu lemn fără acte, depistat de activiștii de mediu în curtea Postului de Poliție Arbore.
 Vizualizări articol: 3414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Camion cu lemn fără acte, depistat de activiștii de mediu în curtea Postului de Poliție Arbore5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei