Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 246 (8163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Campion și golgheter

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un an ”fără precedent”, expresie preferată de media și deci golită de expresivitate, franțujii care acordă Balonul de Aur n-au vrut să riște și au rămas pe formula clasică. Anul fără precedent se referă la faptul că pentru prima dată un turneu final de Campionat Mondial la fotbal se va juca în toamna-iarna europeană. Evident, din întreaga emisferă nordică, dar am luat ca reper Europa, locul unde se dă ora exactă în fotbal, chiar dacă alții, după ce i-au plagiat numele, ni-l numesc soccer! Au mai fost turnee finale disputate iarna, prin Uruguay și Argentina (că Brazilia poate păcăli clima datorită întinderii geografice pe mai multe paralele), dar mereu s-a ținut cont de Europa, să fie bine pentru Bătrânul Continent, că așa e politicos. Ei bine, până anul ăsta, când băieții ăștia care nasc metropole din petrol în plin deșert ne-au mutat Cupa Mondială iarna. Tot cu banii din petrol au reușit asta. Au născut stadioane monument de unică folosință, căci la ce vor mai folosi ele de la anul încolo? În fine, revenind la corelația cu Balonul de Aur, mi se pare de necrezut că petrodolarii n-au influențat și acordarea celui mai prestigios premiu individual din fotbal, în sensul în care să se facă o concesie și Balonul să fie acordat după Mondial. Cum ar veni, să-l dea Moșu’, de Crăciun! Adică Père Noël, cum i se spune în Franța. Speculam că n-au vrut să riște, poate câștiga altcineva Cupa Mondială, iar ultima impresie ar fi fost prea puternică, putând deturna reflectoarele de pe Benzema. Însă n-ar fi fost drept. Astfel, în condițiile date, Benzema a concurat de unul singur. Campion și golgheter într-unul dintre campionatele Top 5, campion și golgheter în Liga Campionilor! Practic, mai bine nu se putea. Pentru el, care a fost ostracizat ani întregi de la naționala cocoșului galic, încununarea supremă ar însemna să fie de asemenea campion și golgeter la Mondiale. Ar fi o premieră cât se poate de mondială, totodată un record care n-ar mai putea fi depășit, ci doar, foarte-foarte greu, egalat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campion și golgheter.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Campion și golgheter5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei