Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 246 (8163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Finanțare de 6,5 milioane de euro pentru restaurarea mănăstirilor Slatina și Arbore și a bisericilor de lemn de la Colacu și Botoșana

Miercuri, 19 Octombrie 2022 (18:41:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că joi, 20 octombrie a.c., va fi prezent la Ministerul Fondurilor Europene, unde, în prezența unei delegații de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, se vor semna patru contracte de finanțare pentru renovarea a două biserici din lemn și a două mânăstiri, în valoare totală de 6,5 milioane de euro. Este vorba despre Mănăstirea Slatina – contract în valoare de 2,75 milioane de euro, Mănăstirea Arbore - 2,75 milioane de euro, biserica de lemn din satul Colacu, comuna Fundu Moldovei, și biserica din lemn din Botoșana, ambele cu finanțări de câte 500.000 de euro.

Flutur a amintit că din luna martie a acestui an Consiliul Județean Suceava are un parteneriat cu Arhiepiscopia pentru sprijinirea de proiecte de refacere de biserici și mănăstiri. „Este o continuare a sprijinului acordat monumentelor istorice din județul Suceava pentru consolidarea și păstrarea lor. Consiliul Județean Suceava se angajează prin acest parteneriat să promoveze rutele culturale ale bisericilor din lemn și ale mănăstirilor din județul Suceava. Promovarea înseamnă organizarea de evenimente, organizarea de trasee turistice, distribuirea de materiale publicitare, pentru a crește numărul de turiști”, a declarat Flutur.

Președintele Flutur a subliniat că administrația județeană a finalizat modernizarea drumului județean Mălini - Slatina și pregătește modernizarea celui care să lege Slatina de Gura Humorului, prin Valea Moldovei. De asemenea, a modernizat drumul de legătură dintre localitatea Arbore și mănăstirea cu același nume și pregătește organizarea de evenimente culturale pentru promovarea mănăstirii de la poalele Obcinei Mari.

„Bisericile din lemn de la Colacu, Fundu Moldovei și de la Botoșana intră în circuitul bisericilor din lemn din judeţul Suceava, atât de valoroase ca arhitectură și despre care s-a vorbit prea puțin în această perioadă. Promovarea mai înseamnă și organizarea de nunți tradiționale și alte evenimente culturale cu specific tradițional satului bucovinean, inclusiv pelerinaje”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțare de 6,5 milioane de euro pentru restaurarea mănăstirilor Slatina și Arbore și a bisericilor de lemn de la Colacu și Botoșana.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțare de 6,5 milioane de euro pentru restaurarea mănăstirilor Slatina și Arbore și a bisericilor de lemn de la Colacu și Botoșana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei