Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 202 (8119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi căderi de pe versant, pe carosabil, pe DN 17B, la Holda

Luni, 29 August 2022 (15:56:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fenomenul de alunecare a versantului aflat la marginea DN 17B, în zona Holda-Broșteni, continuă, mai ales că au mai căzut și noi precipitații. În cursul zilei de  luni, s-a produs un nou episod de prăbușire a materialului pietros de pe versant, drumul fiind din nou acoperit de piatra căzută.

Oricum, traficul de pe DN 17B este închis pe sectorul Crucea-Broșteni. Accesul a fost blocat și efectiv, fizic, pentru că s-a constatat că mulți șoferi ignorau indicatoarele de avertizare și traversau zona de drum, expunându-se la mari pericole. 

Au fost șoferi care au ignorat indicatoarele de drum închis chiar și când la fața locului se afla o comisie de evaluare, în frunte cu prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan.

Traficul în zonă rămâne închis circulației pentru toate categoriile de autovehicule.

Specialiștii în drumuri analizează soluțiile la care se va recurge pentru o nouă consolidare a versantului. Deocamdată însă nu se pune problema de intervenție, având în vedere că alunecarea este activă și este un pericol pentru toată lumea.

Inginerul Liliana Dranca, coordonatorul activității Secției de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, i-a explicat prefectului Alexandru Moldovan care sunt etapele care vor urma după stoparea căderilor de pietre de pe versant: ranguirea versantului, îndepărtarea materialului de la baza versantului și de pe carosabil, măsuri de consolidare a versantului cu bariere de protecție, montarea la baza versantului a parapetelor de beton pentru retenția materialului ce ar urma să cadă, construirea unei amenajări pentru protejarea participanților la trafic.

Prefectul de Suceava a transmis un apel la cetățenii din zonă, localnicii și agenții economici afectați de închiderea temporară a drumului: ”Sunt pe deplin conștient că restricțiile impuse pe acest drum provoacă disconfort, și din acest motiv apelez la înțelegerea tuturor celor afectați. Din punctul meu de vedere, nici un considerent, indiferent de natura lui, nu poate fi pus înaintea vieții omului. Au fost adoptate măsuri care pun pe primul plan securitatea cetățenilor, și circulația pe porțiunea de drum afectată va fi reluată doar după ce vor fi îndeplinite toate condițiile de siguranță. Până nu se stopează căderile de pietre de pe versant nu se pune problema intervenției pentru degajarea drumului, pericolul pentru muncitori ar fi prea mare. Ulterior, specialiștii vor decide ce soluție tehnică se va adopta.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi căderi de pe versant, pe carosabil, pe DN 17B, la Holda.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi căderi de pe versant, pe carosabil, pe DN 17B, la Holda0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei