Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 202 (8119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spărgător în serie

Tânărul care a spart casa mirilor după nuntă a fost arestat pentru furturi și la Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care la numai 29 de ani are un cazier foarte bogat în materie de furturi din locuințe, prins zilele trecute la Oradea și adus la Suceava și pus sub acuzare pentru cinci furturi, care este suspect principal și în cazul furtului a 17.800 de euro din casa a doi tineri care tocmai avuseseră nunta, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dar nu pentru faptele din Suceava.

Polițiștii judiciariști ieșeni l-au solicitat insistent pentru audieri și la Iași pe Flavius Gabriel Proca, în vârstă de 29 de ani. Tânărul mai are condamnări pentru spargeri de locuințe la Iași, iar joi, 25 august, Judecătoria Iași a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, într-un dosar de furt calificat, în forma tentativei.

Se pare că între anchetatorii suceveni și ieșeni există o strategie de lucru comună și este posibil ca Proca să ajungă să fie arestat în baza a două mandate.  Cert este că acesta este încadrat la categoria infractori voiajori și este posibil să aibă date spargeri prin mai multe locuri.   

La începutul săptămânii trecute, Flavius Gabriel Proca, în vârstă de 29 de ani, a fost depistat pe raza municipiului Oradea și, în baza mandatului de aducere emis de anchetatorii suceveni, a fost reținut și adus la Suceava, sub escortă, în ziua de marți, 23 august.

Din informațiile noastre, Flavius Gabriel Proca este suspect principal în cazul a cinci spargeri date în municipiul Suceava.

 

A furat din casa mirilor, pe care i-a filat anterior

 

Ultima faptă este de la finele lunii iulie. Doi tineri avuseseră nunta în seara zilei de vineri, iar sâmbătă, a doua zi, au plecat pentru câteva ore de acasă, pentru a-și rezolva o serie de probleme.

Hoțul a pătruns în apartamentul de la etajul I al unui bloc din cartierul Zamca, din municipiul Suceava, pe un geam rabatat pe care l-a forțat. Hoțul a răvășit interiorul și ar fi plecat cu 17.800 de euro (lei, lire sterline și euro). Este vorba de banii rămași celor doi tineri după nuntă. Aceștia nu apucaseră să-și plătească nici măcar toate datoriile și cheltuielile făcute cu petrecerea de nuntă.
Imediat după furt, păgubitul a relatat poliției că la etajul superior era mutat un tânăr pe care îl cunoștea din vedere și care l-a supravegheat timp de câteva zile. Păgubitul a mai aflat că respectivul are cazier în materie de furturi și a mai constatat că, imediat ce au dispărut banii din casa sa, a dispărut și el din bloc. 
Așadar, era aproape clar cine era hoțul.

Proca este cunoscut însă pentru faptul că se mută dintr-un oraș în altul, mai ales dacă are bani asupra sa, astfel că prinderea sa nu a fost tocmai ușoară.

Din păcate, se pare că toți banii proveniți din furturi au fost tocați de autor. Acesta s-ar fi plimbat în ultimele trei săptămâni prin țară, inclusiv pe Litoral.

În trecutul nu foarte îndepărtat, Proca a mai fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru infracțiunea de furt calificat. În urmă cu câțiva ani, Proca și alți complici au fost arestaţi pentru furturi comise din apartamente de la parterul blocurilor din municipiul Suceava. Ca mod de operare, hoții intrau pe geamurile lăsate deschise de proprietari, chiar şi dacă aceştia erau acasă. Hoții intrau de obicei în bucătărie și înhățau bunurile de pe holul apartamentelor. Pentru că proprietarii își lasă de regulă portofelele cu bani sau telefoanele pe hol, hoții reușeau să creeze prejudicii serioase.
Tânărul a fost pus sub acuzare pentru furturi și în Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a spart casa mirilor după nuntă a fost arestat pentru furturi și la Iași.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul care a spart casa mirilor după nuntă a fost arestat pentru furturi și la Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei