Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 202 (8119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Școala de vară „Copilăria – O lume de vis”, la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava

Luni, 29 August 2022 (11:13:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, alături de elevi și colaboratori deschiși voluntariatului, au condus 60 de copii prin lumea de vis a copilăriei în cadrul unei noi ediții a școlii de vară „Copilăria - O lume de vis”.

Activitățile desfășurate în cele cinci zile au contribuit la formarea competențelor de bază, de comunicare și exprimare, digitale și socio-emoționale, de care elevii au nevoie pentru dezvoltarea personală armonioasă, cu atenție la sine, dar și la ceilalți. Activitățile propuse au avut ca obiective dobândirea de competențe STE(A)M, de cultivarea unei atitudini pozitive față de propria persoană, față de cultură și valori, față de natură.

Coordonați de către învățătoarele Mihaela Rusu, Maria Ienache, Cristina Melinte, Adina Grigoraș, Anca Căldăruș, Raluca Morhan, Oana Sasu, Mihaela Tudosă, Maricica Andronache și de către prof. Cristi Hurjui și voluntari de la Salvați Copiii, școlarii participanți la Școala de vară „Copilăria – o lume de vis” au exersat intercunoașterea, au întreprins vizite la Observatorul Astronomic, la Muzeul Satului, au experimentat activități de limbă, au dobândit cunoștințe despre programare și alfabetizare digitală, despre nutriție și educație socială și și-au consolidat deprinderile practice: au pictat, au realizat cusături, au construit machete și și-au satisfăcut interesul despre valori, cu prilejul excursiei la Mănăstirea Moldovița.

Pentru realizarea acestui proiect au contribuit sponsorii și partenerii: CAR învățământ Fălticeni, Logiscool Suceava, organizația ,Salvați Copiii, grădina de vară Pronia, precum și voluntarii și părinții elevilor implicați.

„Proiectul „Copilăria - O lume de vis” a continuat cu succes și anul acesta la unitatea noastră școlară”, a menționat directoarea adjunctă a  Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, prof. Lăcrămioara Toma.

Aceasta a mai completat că „după o perioadă destul de lungă în care le-a lipsit socializarea, elevii și-au exprimat dorința de a relua contactul cu colegii și profesorii pe perioada vacanței de vară și, în egală măsură, de a experimenta situații de viață noi, majoritatea desfășurate în cadru nonformal. Împreună, au comunicat, au participat activ la activitățile proiectate de profesorii noștri, au învățat, s-au jucat, au experimentat, au creat, au ascultat povești, s-au relaxat, s-au distrat, s-au plimbat. Școala a oferit și un grup de elevi voluntari care s-au implicat alături de dascălii noștri în realizarea activităților cultural-educative-recreative propuse. Felicităm echipa de proiect, participanții mari și mici, mulțumim părinților pentru încredere și sprijin și vă invităm cu o ediție nouă, la vara viitoare”.

La rândul lor, insp. pentru învățământ primar, prof. Dora Dulceac, și prof. Adriana Coțovanu au declarat că „e minunat că există o sustenabilitate a proiectului de învățare experiențială și pe parcursul vacanței. Am văzut entuziasm, empatie și multă emoție pozitivă, atât la profesori și voluntari, cât și la elevi și părinții acestora. Ceea ce demonstrează responsabilitate, interes și dragoste de copii, dorința profesorilor de a-și exersa creativitatea, a elevilor de a se bucura alături de alții, iar a școlii de a vibra pe timp de vacanță. Excursia în județ și vizitele în puncte de atracție pentru copii, jocurile atent pregătite de către colegii noștri au făcut ca aceste zile de școală, dar de vară, să fie reușite, cu învățare activă și colaborativă, pozitivă și multidisciplinară și să-i facă pe elevi să-și dorească să revină într-un timp al vacanței viitoare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala de vară „Copilăria – O lume de vis”, la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala de vară „Copilăria – O lume de vis”, la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei