Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 160 (8077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP Suceava a aplicat, în iunie, 12 amenzi în valoare de 41.000 de lei

Luni, 11 Iulie 2022 (13:59:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele efectuate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Suceava, în luna iunie, s-au soldat cu 12 amenzi, în valoare totală de 41.000 de lei, și 5 avertismente. Purtătorul de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, a informat, printr-un comunicat de presă că luna trecută s-au desfășurat 425 de acțiuni de control, dintre care 197 la obiective din categoria nonaliment. La această categorie, 22 de controale au fost în domeniul apă, fiind aplicată o amendă în valoare de 8.000 lei; 6 controale în unități de turism; 17 controale la unități din categoria mediu, fiind aplicat 1 avertisment și o amendă în valoare de 10.000 lei; 33 controale la categoria biocide; 5 controale la unități sanitare cu excepția spitalelor; 104 controale la unități sanitare cu paturi, fiind aplicate 4 avertismente și o amendă în valoare de 3.000 lei; 5 controale în domeniul deșeurilor periculoase și 5 controale la cabinete de înfrumusețare.

Neconformităţi depistate au fost: nepăstrarea probelor alimentare, lipsa călcării lenjeriei supuse dezinfecției termice sau chimice la nivelul unității sanitare; neasigurarea trasabilității prin înregistrări electronice sau letrice a tuturor dispozitivelor medicale sterilizate, încălcarea obligației unității sanitare de a introduce în aplicația informatică Corona Forms rezultatele testelor și pentru toți pacienții internați pozitivi de a completa formularul corespunzător în aplicația Corona Forms în primele 12 ore de la internare și în maximum 24 de ore de la externare să completeze statusul pacientului; neverificarea corectitudinii raportărilor săptămânale din Registrul unic de monitorizare a infecţiilor asociate asistenţei medicale transmis către DSP; neasigurarea de către persoanele juridice care produc sau distribuie apă pentru consum uman a calității apei potabile corespunzătoare cerințelor, potrivit reglementărilor legale în vigoare; nerespectarea normelor de igienă în vigoare care reglementează zonele de locuit.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii DSP au efectuat 228 controale, pentru neconformitățile depistate, fiind aplicate 9 amenzi, în valoare totală de 20.000 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: un control la categoria producători primari; 21 de controale la producători și ambalatori; 3 controale la distribuitori și transportatori; 142 controale la retaileri, fiind aplicate 4 amenzi în valoare totală de 7.200 lei, 59 controale în unităţi din sectorul servicii, fiind aplicate 5 amenzi în valoare totală de 12.800 lei și două controale la producători primari care vând direct consumatorului final.

Neconformități constatate au fost neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru; neefectuarea cursului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; neasigurarea controlului și înregistrării temperaturii în spațiile frigorifice; neefectuarea controlului medical periodic al lucrătorilor, conform reglementărilor legale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate prin servicii de medicina muncii.

În cursul lunii iunie a.c. DSP a rezolvat 19 sesizări și a mai efectuat 26 de acţiuni de îndrumare şi consultanță și 11 acțiuni comune cu alte autorități.

De asemenea, au avut loc trei acțiuni naționale de control privind verificarea respectării legislației în vigoare în domeniul materialelor în contact cu alimentul; verificarea respectării conformității spitalelor municipale și orășenești din județul Suceava și privind verificarea respectării condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă a localităților din mediul rural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a aplicat, în iunie, 12 amenzi în valoare de 41.000 de lei.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP Suceava a aplicat, în iunie, 12 amenzi în valoare de 41.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei