Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 160 (8077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Lacrimi, flori și sute de oameni cu inimi împietrite de durere, la înmormântarea sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt

Luni, 11 Iulie 2022 (16:06:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Roxana Alina Donisan a plecat la Ceruri. Mult prea devreme. La doar 44 de ani pe care îi împlinise pe 17 iunie 2022. Pe ultimul drum a fost însoțită de sute de oameni cu inimile împietrite de durere. Lacrimi, flori, regrete. Familia, apropiaţi ai familiei, cunoscuți, vecini, foști colegi de serviciu de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava au venit să-şi ia rămas-bun de la Roxana.

Au condus pe ultimul drum un om bun, generos, sociabil, vesel, credincios, care era iubit și apreciat. Așa va rămâne Roxana în memoria celor care au cunoscut-o.

Slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți, a avut loc luni, 11 iulie, la ora 12:00, la Biserica „Sf. Vineri” din municipiul Suceava, apoi cortegiul s-a îndreptat spre cimitirul Bisericii „Sf. Vineri” din cartierul „George Enescu”, unde Roxana Alina Donisan își va dormi somnul de veci.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Roxanei a stat încă de sâmbătă în capela Bisericii „Sf. Vineri” (după repatriere), pentru ca toți cei care au dorit să spună o rugăciune la căpătâiul tinerei, să depună o floare, să aprindă o lumânare, o candelă să o poată face. Preoții s‑au rugat pentru odihna veşnică a Roxanei Donisan.

Suceveanca în vârstă de 44 de ani ucisă în urma unui atac al unui rechin în timp ce înota în Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada din Egipt, la începutul lunii iulie (3 iulie 2022), nu va fi uitată de cei care au plâns-o în aceste zile.

Cea mai mare durere o simt părinții Roxanei Donisan, Rodica și Gheorghe, oameni care și-au pierdut unicul copil. Și ei, la fel ca și preoții slujitori de la Biserica „Sf. Vineri”, dimpreună cu toți participanții la slujba înmormântării, s-au rugat lui Dumnezeu „să aibă grijă de sufletul ei și să o așeze în locul în care merită, în Împărăția Sa.”

 

 

Un zâmbet, dincolo de timp și spațiu

După ce sicriul cu trupul neînsufleţit al Roxanei a ajuns acasă, la Suceava, au urmat trei zile de doliu, de tristețe, de priveghere, de întrebări, de aduceri aminte. Chipuri îndurerate, buchete de flori, lumânări aprinse, coroane de flori cu mesaje de condoleanțe, sunet de clopote, toate într-un tablou al tristeții, al lacrimilor, al unei întâmplări tragice, nedorite, al pierderii unui om tânăr, plin de viață, cu tot viitorul în față. Colegii de serviciu au depus încă de sâmbătă o coroană din flori naturale, în formă de inimă, pe care scria „Drum lin spre cer!”.

Cunoscuții i-au adus Roxanei trandafiri albi, în semn de prețuire, flori pe care le-au așezat, apoi, în vaze de o parte și de cealaltă a catafalcului. Și sicriul în care își va duce somnul de veci tânăra din Suceava este tot alb, la fel și crucea inscripționată cu data nașterii (17.06.1978) și data plecării din această lume, mult prea devreme (03.07.2022).

Printre flori și panglici cu mesaje de condoleanțe, între două sfeșnice cu lumânări aprinse se zărea în aceste zile, în capela Bisericii „Sf. Vineri”, și tabloul cu chipul zâmbitor al Roxanei, spre aducere aminte...

Și în drumul spre cimitir, tot chipul luminos al Roxanei, din tabloul așezat pe mașina care a dus sicriul spre cimitir, transmitea un mesaj..., dincolo de timp și spațiu. Printre zecile de coroane, prapuri bisericești, flori, lumânări, haine cernite, răzbătea zâmbetul Roxanei (din tablou), zâmbet pe care și-ar fi dorit să-l păstrăm în amintire, noi, cei rămași, după plecarea ei tragică din această lume.

 

Cumplita tragedie

Vă reamintim că potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt. „În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, s-a arătat în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lacrimi, flori și sute de oameni cu inimi împietrite de durere, la înmormântarea sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt.
 Vizualizări articol: 4168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lacrimi, flori și sute de oameni cu inimi împietrite de durere, la înmormântarea sucevencei ucise de rechin într-o stațiune din Egipt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei