Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 160 (8077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Firma Solaris cere bani în plus pentru cele 15 autobuze electrice pe care trebuie să le livreze Sucevei

Luni, 11 Iulie 2022 (19:43:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autobuzele electrice așteptate de suceveni pentru a întregi parcul auto al TPL sunt deja mai scumpe decât atunci când au fost licitate și contractate.

Chiar dacă achiziția acestora s-a făcut printr-o amplă licitație, la nivel național, care a durat aproape doi ani, prin Ministerul Dezvoltării, iar contractele au fost semnate apoi cu fiecare administrație locală în parte, anul trecut, polonezii de la Solaris s-au răzgândit în privința prețului de furnizare, criza economică și energetică având un cuvânt greu de spus și la ei în țară.

Prezent la București cu mai multe probleme, primarul Ion Lungu s-a deplasat și la Ministerul Dezvoltării, unde a avut discuții în legătură cu solicitarea firmei Solaris, din Polonia, de actualizare a prețurilor la cele 15 autobuze pe care trebuie să le aducă la Suceava, în baza licitației organizate de minister.

Aceeași problemă a fost abordată și la Ministerul de Finanțe, la Comisia de împrumuturi, în legătură cu plata din creditul pentru fonduri europene, angajat de primărie, a costurilor suplimentare la autobuze.

Contractul pentru cele 15 autobuze electrice Solaris a fost semnat la jumătatea lunii aprilie 2021, pentru o valoare de 50.426.627,35 lei, inclusiv TVA. Termenul de livrare stabilit este de 22 luni.

Furnizarea acestora se va face la pachet cu 19 stații de încărcare a mașinilor electrice, dintre care 15 pentru încărcare lentă și 4 pentru încărcare rapidă.

În prezent, parcul auto electric al TPL Suceava este de 47 de autobuze și microbuze, urmând a ajunge la 62 cu cele 15 autobuze Solaris, de capacitate mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma Solaris cere bani în plus pentru cele 15 autobuze electrice pe care trebuie să le livreze Sucevei.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firma Solaris cere bani în plus pentru cele 15 autobuze electrice pe care trebuie să le livreze Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei